Не поборов схеми, а очолив їх? Експерт про податкові махінації заступника генпрокурора Вербицького

13 червня 2024, 19:28
158
Не поборов схеми, а очолив їх? Експерт про податкові махінації заступника генпрокурора Вербицького

Заступник генерального прокурора Дмитро Вербицький має опікуватись протидію економічним злочинам і боротьбу із ухиленням від сплати податків, натомість сам може бути причетним до податкових махінацій. Про це у Facebook написав Олександр Черненко, народний депутат VIII скликання.

На його думку, Вербицький вчиняє цинічно, коментуючи в ефірі "телемарафону" податкові схеми та тіньовий експорт зерна, коли сам у цей же час є фігурантом антикорупційного розслідування.

Як зʼясували журналісти "Схем", дівчина Вербицького Христина Ільницька тільки у 2024 році придбала елітного майна на щонайменше 52 мільйони гривень, при цьому офіційно заробивши за останні десять років лише 360 тисяч гривень. В неї з'явився Porsche Macan 2023 року випуску (приблизно 4 млн грн) і салон краси в столиці та будинок в елітному столичному котеджному містечку "Коник" на 240 квадрати. Подружці заступника генпрокурора він обійшовся в 24 рази дешевше ринкової вартості.

відео дня

"Чим пояснити таку "знижку"? Ну дуже схоже на схему ухилення від сплати податків. Але є й інша версія – винагорода Вербицькому за послугу" – не виключає Черненко.

Ще один будинок у цьому ж містечку у 6 разів дешевше ринкової вартості придбав племінник Вербицького. Нині у ньому мешкає сам заступник генпрокурора.

Черненко нагадав, що ДБР розслідує кримінальне провадження щодо компанії-забудовника котеджного містечка "Коник". Процесуальне керівництво в ньому здійснює Офіс генпрокурора. Справа застигла на місці: слідчі дії не проводяться, а арешти з майна забудовника зняли. "Виходить два будинки по собівартості – племіннику і коханій – бартером за відмазування забудовника від кримінальної відповідальності?" – пише експерт.

Він також висловив сподівання на те, що НАБУ після кадрового оновлення зверне увагу на діяльність заступника генпрокурора: "Справа Вербицького" могла б стати непоганим "кейсом" для старту".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти