Нардеп Євген Шевченко "вигадав" справу СБУ про державну зраду – експерт

24 грудня 2021, 15:18
Досудове розслідування щодо народного депутата може почати тільки Генеральний прокурор, про що і повідомила СБУ у своєму прес-релізі.
Нардеп Євген Шевченко

Справи про державну зраду проти народного депутата Євгена Шевченка не існує. За допомогою цього "фейку" нардеп намагався підняти свій авторитет після провальних переговорів з білоруськими енергетиками, написав у Facebook директор Інституту соціально-політичного проєктування "Діалог" Андрій Миселюк.

"Виходить, що Шевченко навіщось вигадав справу про держзраду. Яку мету переслідує нардеп? Справа в тому, що у листопаді українська сторона уклала угоду з Білоруссю про постачання електроенергії. Ця домовленість має допомогти Україні пройти нинішній сезон, який є вкрай складним для всієї Європи, без віялових відключень світла та перепадів у постачанні тепла", - нагадав експерт.

Він додав, що свою невелику частку в контракті отримала компанія з орбіти Шевченка, "Електро ком’юніті".

відео дня

"Днями Шевченко відвідав Білорусь із метою оформити собі під ялинку приємний подарунок. Незважаючи на існуючу українсько-білоруську домовленість, він запропонував білорусам змінити умови контракту та з нового року значно збільшити частку "Електро ком’юніті". У Лукашенка ввічливо відмовилися, пояснивши, що контракт із Україною вже укладено, і змінювати його умови не можна", - поділився інформацією Миселюк.

За його словами, із провалених переговорів Шевченко спробував витягти політичні дивіденди. Нардеп дав інтерв'ю, де розповів, що його звинувачують у просуванні "руського міру" в Україні, тоді як Білорусь він відвідав для того, щоб захистити "Енергоатом" від фірм-прокладок. Він додав, що проти нього розгорнули репресії, які можна порівняти за масштабом лише з гучними справами проти Віктора Медведчука та Петра Порошенка.

"Чому народний депутат особисто займається питаннями постачання електроенергії з-за кордону? Яке відношення він взагалі має до "Енергоатому" та компаній з енергетичної сфери? Відповідь на ці питання може бути лише одна – Шевченко має в енергетиці власні інтереси, і за партнерство з Білоруссю він бореться не безкорисливо", - зауважив Миселюк.

Він пояснив, що досудове розслідування щодо народного депутата може розпочати лише генеральний прокурор, про що й повідомило СБУ у своєму прес-релізі.

"Справи про держзраду по клацанню пальця не відкриваються. Тож своїми заявами Шевченко лише посмішив усіх, хто хоч трохи розуміється на темі", - констатував експерт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти