"Ми вражені": Урсула фон дер Ляєн оцінила прогрес України на шляху до ЄС

4 листопада 2023, 19:45
Україна досягла значних успіхів під час впровадження реформ, необхідних для початку переговорів щодо вступу в Європейський союз.
'Ми вражені': Урсула фон дер Ляєн оцінила прогрес України на шляху до ЄС
Глава Єврокомісії вражена прогресом України на шляху до інтеграції в ЄС / Колаж: Главред, фото: twitter.com Ursula von der Leyen

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила, що Україна досягла значного прогресу на шляху до членства в Євросоюзі і наступного тижня Єврокомісія подасть звіт про розширення. Цю заяву вона зробила на спільній пресконференції з українським президентом Володимиром Зеленським у суботу, 4 листопада.

"Я повинна сказати, що ви досягли чудового прогресу. Ми наступного тижня це підтвердимо, коли Комісія представить свій звіт про розширення", - сказала вона.

Урсула фон дер Ляєн також висловила враження від реформ, які Україна провела у розпал війни. У своєму повідомленні у соцмережі X (Twitter) вона звернулася до президента України Володимира Зеленського, висловивши впевненість, що Україна зможе завершити ці реформи дуже скоро. Також вона зазанчила, що якщо це вдасться, країна зможе досягти своєї амбітної мети.

відео дня

"Шановний Президенте, ми вражені реформами, які Україна зробила в розпал війни. Я впевнена, що незабаром ви зможете завершити важливі реформи. Якщо це станеться, Україна може досягти своєї амбітної мети", - сказала Урсула фон дер Ляєн

На її думку, Україна перебуває у процесі завершення великих реформ.

Візит глави Єврокомісії в Україну

Нагадаємо, 4 листопада, до Києва прибула Урсула фон дер Ляйєн, глава Європейської комісії. Вона виступила у Верховній Раді України. Цей візит свідчить про позитивну оцінку прогресу України в реформах, необхідних для її наближення до членства в Європейському Союзі.

Також, під час пресконеренції Володимир Зеленський висловив свою думку щодо ситуації на фронті та спростував твердження, що вона є патовою для України, реагуючи на статтю в журналі The Economist. Зеленський запевнив, що Україна продовжує вдосконалювати свою лінію оборони та зміцнювати позиції на фронті.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти