"Мішень - не тільки Україна": Зеленський жорстко відреагував на обстріл Одеси

19 липня 2023, 20:40оновлено 19 липня 2023, 21:14
Президент заявив, що весь світ повинен бути зацікавлений до притягнення РФ до відповідальності.
обстріл Одеси, Володимир Зеленський
Зеленський відреагував на обстріл Одеси / Колаж: Главред, фото: facebook.com/Ministry.for.restoration, Офіс президента

Російські окупанти нахабно атакували Одесу посеред ночі, коли українці спали. Вони намагалися відібрати в України можливість відправляти зерно, якого потребують жителі країн Африки та Азії. Це лише підтверджує, що мішень Путіна - не тільки Україна. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення.

"Цей удар терористів доводить, що їх мішень - не тільки Україна, не тільки життя наших людей ... У портах, які були атаковані сьогодні, зберігалося близько мільйона тонн продовольства ... Саме той обсяг, який вже давно мав би бути доставлений в країни-споживачі в Африці, в Азії", - сказав Зеленський.

Відомо, що в портовому терміналі зберігалося 60 тисяч тонн зерна. Його планували відправити до Китаю. Однак всю цю продукцію знищила країна-агресор.

відео дня

"Тобто всіх це зачіпає - російський терор. Кожен у світі має бути зацікавлений у притягненні Росії до відповідальності за терор", - додав Зеленський.

Дивіться відео із заявою Володимира Зеленського про обстріл Одеси:

звернення Зеленського
Зеленський відреагував на обстріл Одеси / фото: скріншот

Атака РФ 19 липня на південь України

19 липня, вночі, у Києві, Одесі, Запоріжжі, Харкові, Херсоні гриміли вибухи. Росія атакувала південь України потужним накопиченням ракет і дронів-камікадзе. В результаті вибухів були пошкоджені багатоквартирні будинки, портова і критична інфраструктура. Поранення отримали понад 10 осіб.

Пізніше стало відомо, що росіяни намагаються атакувати портову інфраструктуру Одеси. Ворожі "Онікси" і Х-22 були спрямовані на портову і критичну інфраструктуру. В результаті чого були пошкоджені зерновий і масляний термінал, резервуари та обладнання для завантаження.

У РФ нахабно намагаються виправдатися після обстрілу Одеси. У російському Міноборони підтвердили атаку, але стверджують, що атакували нібито склади з боєприпасами, об'єкти військової промисловості. При цьому вони цинічно мовчать про багатьох житлових будинках, які постраждали в результаті цієї атаки.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти