У США припустили скасування санкцій проти Росії через анексію Криму

27 липня 2020, 03:22
Це питання цілком і повністю залежить від вектору російської політики.
Курт Волкер
Волкер вважає, що немає жодних підстав для скасування санкцій проти Росії / УНІАН

Санкції щодо Росії з причини анексії українського півострова Крим можуть бути скасовані тільки у тому випадку, якщо Москва поверне окуповану територію України. Теоретично це питання може переглянути нова адміністрація США або Конгрес, однак фактично це неможливо.

Про це розповів американський політик Курт Волкер, який представляв американський Держдеп в період з 2017 по 2019 рік, у інтерв'ю виданню Радіо Свобода.

За його словами, законодавство та політика США влаштовані таким чином, що низка економічних обмежень щодо Росії, введених за окупацію АР Крим, будуть збережені допоки, доки півострів знову не повернеться під політичний контроль України.

відео дня

"Звичайно, завжди існує ймовірність, що нова адміністрація або новий Конгрес вирішать щось змінити, але щось я в цьому дуже сумніваюся", - зазначив Волкер.читайте такожНазвав Крим Україною – потрапив за ґрати: як у Росії змінили закон про екстремізм

Також він додав, що, судячи з поведінки Кремля, скасовувати економічне ембарго ніхто не має наміру.

"Вони (санкції, - ред.) будуть стільки, скільки Росія буде незаконно тримати під окупацією Крим", - підкреслив Курт Волкер.

Нагадаємо, економічні санкції щодо Росії були введені після того, як Росія у 2014 році провела у Криму незаконний референдум, за результатами якого був анексований півострів. Цивілізований світ продовжує вважати Крим територією України.

Тим часом росіяни почали штрафувати кримчан за перетин адмінкордона з українським паспортом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти