Кравчук назвав умову перемовин Зеленського і Путіна щодо Донбасу

13 березня 2021, 05:40
Україні треба вести перемовини з Росією щодо ситуації на Донбасі, вважає Леонід Кравчук.
Кравчук
Перемовини Путіна і Зеленського щодо Донбасу пройдуть у тому випадку, якщо не буде саміту Нормандського формату - Кравчук / УНІАН

Зустріч президента України Володимира Зеленського і глави РФ Володимира Путіна може відбутися в тому випадку, якщо саміт лідерів Нормандського формату не вдасться організувати, а Київ і Москва узгодять тему і формат перемовин двох глав держав. Українська і російська сторони повинні домовлятися, сказав в ефірі телеканалу Україна 24 глава делегації Києва у ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук.

За його словами, Україні в будь-якому випадку треба вести перемовини з Росією щодо життєво важливих питань. У разі дискусії Зеленського і Путіна стане зрозуміло, якої позиції дотримуються у Києві і Москві.

"Різні думки є з цього приводу, мовляв, з Росією нема про що говорити. Я вважаю, що коли йдеться про такі питання як війна, мир, життя і смерть, коли йдеться про суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України, потрібно обов'язково зустрічатися і домовлятися. Принаймні стане зрозумілою позиція того, з ким ти зустрічаєшся. Вона буде оприлюднена. Будь-які маніпуляції тоді відходять на задній план. Все інше тоді стає другорядним, головне - досягти мети", - вважає Кравчук.читайте такожУ Зеленського пояснили заяви РФ про військову операцію ЗСУ на Донбасі

Як вважає український парламентер, прямі перемовини Зеленського і Путіна можливі. Дискусія може відбутися в тому випадку, якщо сторони не домовляться про новий саміт в рамках Нормандського формату. У такому випадку, щоб провести перемовини президентів України і Росії, потрібно буде узгодити формат і тему зустрічі.

"Питання - формат, тема зустрічі. Це повинні готувати міністри закордонних справ... Якщо така зустріч буде підготовлена і Путін погодиться, і Зеленський з порядком денним погодиться, тоді зустріч повинна відбутися", - підкреслив Леонід Кравчук.

Перемовини щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти