Є підстави для обережного оптимізму після сигналів з Москви - Столтенберг

15 лютого 2022, 15:01оновлено 15 лютого 2022, 15:38
Генсек НАТО заявив, що Україна продовжує тримати шлях на вступ до Північноатлантичного альянсу.
Столтенберг
Столтенберг підтримує Україну / Reuters

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що дипломатичні зусилля з деескалації ситуації навколо України продовжаться.

"Є підстави для обережного оптимізму після сигналів з Москви", - сказав генсек у вівторок, 15 лютого, під час прес-конференції, яка транслювалася на сайті НАТО.

За його словами, військовий союз поки не бачить реальних ознак деескалації, проте в НАТО продовжують стежити за переміщенням російських військових.

Також Столтенберг заявив, що альянс готовий надавати підтримку Україні, і підкреслив необхідність дипломатичного вирішення конфлікту.

Крім того, генсек заявив про готовність НАТО до проведення спільно з РФ серії засідань, присвячених темі України і контролю над озброєннями, і підсумував, що рішення саміту Бухареста про можливість вступу України в НАТО залишаються в силі.

Нагадаємо, у понеділок, 14 лютого стало відомо, що посол України у Великій Британії Вадим Пристайко нібито заявив, що Україна може відмовитися від вступу в НАТО, щоб уникнути війни з Росією.

Пізніше з'ясувалося, що в інтерв'ю BBC Radio 5 Live Пристайко сказав: "Ми могли б (відмовитися від членства в НАТО - ред.). І це, можливо, відвернуло б кризу сьогодні. Але вже завтра ми знову залишилися б незахищеними". Також Пристайко додав, що курс на Північноаталантичний Альянс закріплений в нашій Конституції.

Також речник МЗС України Олег Ніколенко в коментарі ТСН сказав, що слова українського посла про нібито відмову від членства в НАТО були вирвані з контексту.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти