Ексрадниця Коболева Зеркаль ховала майно від НАЗК і програла суд

28 жовтня 2024, 15:27
225
Олена Зеркаль оскаржила до суду два рішення НАЗК: про продовження терміну перевірки її декларацій про доходи та про факти порушення нею ЗУ "Про запобігання корупції".
Ексрадниця Коболева Зеркаль ховала майно від НАЗК і програла суд
Олена Зеркаль / УНІАН

Колишня чиновниця МЗС, радниця ексголови "Нафтогазу" Андрія Коболєва, а нині енергетична експертка Олена Зеркаль безуспішно судилася з НАЗК. Агентство виявило у жінки факти приховування майна. Та Зеркаль намагалася через суд скасувати цей висновок антикорупційного органу, пише Parlament.ua.

Про це свідчить постанова Шостого апеляційного адмінсуду.

Так, Зеркаль оскаржила до суду два рішення НАЗК: про продовження терміну перевірки її декларацій про доходи та про факти порушення нею ЗУ "Про запобігання корупції".

відео дня

У першій судовій інстанції позов Зеркаль був задоволений частково - судді скасували висновок про приховування нею майна, але відмовилися забороняти НАЗК продовжити та завершити перевірку декларацій колишньої чиновниці (протягом 30 днів).

Апеляційна інстанція суду, вже за позов НАЗК, поновила висновок Агентства про те, що Зеркаль таки приховувало майно.

Зокрема, у 2020 році НАЗК встановило, що колишня чиновниця не вказала у деклараціях наявне у неї в оренді паркомісце.

"...на підставі доручення заступника Голови Національного агентства (..) проведено повну перевірку декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, після звільнення за 2019 рік, унікальний ідентифікатор документа - 7c46bl52-a6b2-4210-9f53-547c92fe93e8, поданої 23.03.2020 ОСОБА_1 , заступником Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції.

В ході перевірки було виявлено факт неподання ОСОБА_1 інформації про об`єкт нерухомості, який перебуває у неї в оренді, а саме: машиномісце № НОМЕР_1 загальною площею 18 м2 в підземному паркінгу за адресою: АДРЕСА_1", - йдеться в постанові.

Відповідно НАЗК тоді винесло рішення про "порушення (збоку Зеркаль) вимог Закону України "Про запобігання корупції" (в редакції, що діяла на момент виникнення спірних правовідносин), та встановлено ознаки правопорушення, передбаченого ст. 366 1 Кримінального кодексу України".

Додамо, що Зеркаль, будучи радницею голови НАК "Нафтогаз України" Коболєва за півтора року роботи в державній компанії отримала понад 18 млн грн, з яких майже половину в день звільнення (2021 рік) в якості "вихідної допомоги".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Новини партнерів
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти