Дипломат оцінив шанси на телефонні перемовини Зеленського і Байдена

25 лютого 2021, 03:50оновлено 25 лютого 2021, 06:22
У травні США сформують команду, яка розроблятиме стратегію відносин з Україною, вважає Костянтин Грищенко.
Джо Байден
Байден не прагне часто спілкуватися з іноземними лідерами - дипломат / Фото Reuters

Телефонні перемовини президента України Володимира Зеленського з господарем Білого дому Джо Байденом швидше за все не відбудуться. На початку травня у Вашингтоні можуть сформувати останню версію стратегії у відносинах з Києвом. Питання Української держави може стати частиною американської політики, пов'язаної з Росією, сказав в ефірі телеканалу Україна 24 дипломат Костянтин Грищенко.

За його словами, існує низка причин, згідно з якими розмови Зеленського і Байдена не буде. Телефонних перемовин лідерів України і США виключати не можна, проте важливим є той момент, чи буде така дискусія продуктивною.

"Є багато причин того, чому це (телефонна розмова Зеленського і Байдена), швидше за все, не відбудеться, хоча це не означає, що такого шансу немає. Питання в тому, щоб ця бесіда була змістовною", - сказав Грищенко.читайте такожСтало відомо про плани Байдена щодо ситуації в Україні

Також він вважає, що вже на початку травня Штати сформують команду, завданням якої стане підготовка головної версії стратегії відносин Вашингтона і Києва.

"На жаль, тут ми будемо частиною стратегії щодо відносин з Росією. Я вважаю, що Байден, який не дуже прагне часто спілкуватися з іноземними лідерами, захоче взяти на себе ініціативу і прискорити цей процес", - підкреслив Грищенко.

Відносини США і України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти