"Частину земель треба віддати РФ": у Британії скандал через заяви про Україну

2 липня 2023, 21:32
Британські лорди заявили, що Україну нібито "створив Черчіль та Сталін під час Другої світової війни".
лорд Скидельськи и лорд Балф
Лорди у Великій Британії зробили скандальні заяви про Україну / Колаж: Главред, фото: Вікіпедія

У Великій Британії спалахнув скандал через цинічні заяви двох членів верхньої палати парламенту. Вони оскандалились, заявивши, що "Україну створили Черчіль і Сталін". Про це повідомляє The Guardian.

Такі заяви зробили лорд Скідельські і лорд Балф під час прийому у російському посольстві з нагоди так званого "Дня Росії". Балф особисто підтвердив журналістам, що був присутній на заході. Однак він почав вигадувати, що лише мав якусь недбалу бесіду з російськими аташе з питань оборони.

Лорд нахабно заявив, що Україна нібито повинна піти на переговори з РФ та передати частину своїх територій.

відео дня

"Україна, якщо чесно - країна-бардак. Вона була сколочена Черчіллем і Сталіним ближче до кінця Другої світової війни", — сказав він.

Він цинічно назвав Крим російським і додав, що у Москви нібито "є законні претензії" на Донецьк та Луганськ.

Скідельські має російське коріння, але журналістів запевнив, що нібито виступає проти вторгнення РФ в Україну. Натомість він вирішив піти на банкет, щоб "показати свою повагу та прихильність до російського народу".

Відомо, що Скідельські був невиконавчим директором російської нафтової компанії "Русснефть" з 2016 до 2021 року. Після вторгнення РФ в Україну він написав листа, у якому нібито засудив його. Натомість він звинуватив Захід в тому, що він не пообіцяв РФ, що не буде розширюватись за рахунок України.

Нагадаємо, колишній президент США Барак Обама оскандалився через свою цинічну заяву про те, що в 2014 році нібито "не було вторгнення в Крим" і люди навіть "були раді захопленню". Він додав, що люди в Криму нібито мали симпатію до поглядів РФ, а Україна "не була Україною, про яку говорять зараз".

Також повідомлялося, що російський генерал Андрій Картаполов порадів після того, як окупанти вдарили ракетами по Краматорську. Там загинуло 12 людей і ще 65 людей було поранено. Він назвав це "шиком".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти