"Будемо це робити в останній момент": в ОП розповіли, чому Україна не готується до вторгнення РФ

15 січня 2022, 16:49
Радник голови офісу президента України озвучив 2 причини.
Арестович
Олексій Арестович пояснив, чому Україна не готується до можливого вторгнення РФ / УНІАН

Радник голови офісу президента України Олексій Арестович назвав дві причини, через які Україна не веде підготовку до можливого вторгнення Росії.

Під час бесідиз політологом і співзасновником Українського інституту майбутнього Юрієм Романенком Арестович пояснив, чому Україна не проводить навчання армії, не збирає територіальну оборону, не проводить роз'яснювальну роботу серед населення.

"Тут два моменти. Перший - це традиційна українська безпечність, м'яко кажучи, і нездатність організувати це, особливо на рівні місцевої влади. Просто всерйоз в це не вірять, і їх набагато більше хвилює опалювальний сезон", - заявив Арестович.

Він зазначив, що російські загрози є проблемою для центральної влади, адже завдає шкоди інвестиційному клімату в Україні.

читайте такожСША підготували 18 сценаріїв на випадок вторгнення Росії в Україну-НуландА другим моментом, на думку, радника глави ОП, є великі витрати на навчання, мобілізацію і т. п.

"Так, це може бути це дуже дорого коштувати. ...І ми будемо це робити в останній момент, коли ми отримаємо чіткі сигнали, що ось все, каток покотився. Ми тоді встигаємо зібратися, встигаємо накачати резервістів, підняти тероборону, потихеньку розвертатися, насправді", - зазначив Арестович.

Загроза військового вторгнення Росії в Україну

Американські журналісти The New York Times 7 січня опублікували нову карту з військами РФ біля кордонів України. Як з'ясувало видання, росіяни стягнули близько 100 тисяч військ до українських кордонів і оточили державу з трьох напрямків.

За інформацією CNN, американська розвідка дізналася про сценарій, згідно з яким Москва готує операцію з нападу на бойовиків в ОРДЛО "під чужим прапором", щоб створити привід для військового наступу на Україну. Відзначається, що росіяни можуть піти на провокації за кілька тижнів до військового вторгнення, яке може відбутися в період з середини січня по середину лютого.

Раніше заступник держсекретаря США Венді Шерман, яка представляла Вашингтон на переговорах з РФ з безпеки, підкреслила, що Москву очікують серйозні санкції в тому випадку, якщо російська держава вирішить піти на нову військову операцію проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти