Санкції проти Медведчука: 7 головних висновків

21 лютого 2021, 06:55
Введення санкцій проти кума Путіна було сильним ходом Зеленського в короткостроковій перспективі, але в довгостроковій - він приведе президента до поразки.
Медведчук попав під санкції/ УНИАН
Медведчук попав під санкції/ УНИАН

Отже, Володимир Зеленський своїм указом ввів санкції проти нардепа від опозиційної платформи - за життя Віктора Медведчука та його оточення. Можна зробити кілька експрес-висновків такого ходу президента.

  1. Зеленський фактично прийняв рішення вийти з Мінського процесу. Відтепер Мінські угоди це вже історія. Офіційно Україна ніколи не вийде з них, але всі розуміють, що Мінськ остаточно помер. У своєму рішенні Зеленський спирається на яструбине крило в США і Великобританії.
  2. Росії не вдалося впихнути ЛДНР в Україну на правах конфедерації і примусити відмовитися від унітарного устрою, одночасно Зеленському так і не вдалося принести мир на Донбас.
  3. Відновлення війни на Донбасі практично неминуче, тому що це вже єдиний спосіб надати динамізм тупиковій ситуації. Однак терміни нової війни прив'язані до Північного потоку-2. Якщо він буде заблокований, то війна почнеться в цьому році. А якщо ПП-2 буде добудований, то наступного року. Мета війни з боку Росії-примусити Україну до підписання нових, ще більш невигідних угод, що призведе до глибокої політичної кризи в Україні, близької до втрати державності.
  4. Україна неминуче переходитиме до мобілізаційної політики у всіх сферах: політиці, економіці, пропаганді, військовому будівництві. Роль силових структур у житті країни різко зросте. Це неминуче призведе до зростання корупції та рейдерства. читайте такожЗеленський випив озверіна
  5. Інвестиційний клімат і підприємницькі очікування в країні будуть різко погіршуватися і через 6 - 8 місяців це відіб'ється на економіці.
  6. Зеленському доведеться все частіше використовувати репресивні механізми РНБОУ з метою придушення опору своєму авторитаризму, що, врешті-решт, призведе до різкого падіння його популярності.
  7. Зеленський стане заручником у яструбів і силовиків і буде змушений постійно зміщуватися в націонал-патріотичну нішу, яка абсолютно безперспективна з точки зору підтримки суспільства.

Висновок: у короткостроковій перспективі (3-4 місяці) Зеленський виграє, але в довгостроковій (1-1,5 роки) сильно програє, тому що різкий перехід до авторитаризму не носить характер об'єктивної необхідності і був пов'язаний виключно з боротьбою Зеленського за особисту владу. В умовах низького рейтингу і неможливості підняти рівень життя, така політика завжди буде провальною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти