Розгін ФОПів може закінчитися для Зеленського Ростовом

19 грудня 2020, 10:39
Був у нас вже один президент, який любив розганяти людей на Майдані кийками.
Протести ФОПів у Києві 15 грудня
Протести ФОПів у Києві 15 грудня / Reuters

Рубрика "Вони нічого не зрозуміли і нічому не навчилися". Цю фразу приписують одному з очевидців, який дивився на реставрацію Бурбонів у Франції, яка для них закінчилася сумно.

Приблизно те ж саме ми бачимо щодо нашої шанованої влади і політики, яку вони проводять.

Читаю пости депутатів від "Слуг народу" щодо прийнятого бюджету — хоч до рани прикладай: надої ростуть, все в порядку, все добре, турбота про країну в повний зріст. При цьому вони замовчують, що скоротили витрати на освіту, скоротили витрати на медицину. Лікар Голубовська кричить щосили, що лікувати в наступному році буде нічим і нікому.

відео дня

Збільшено витрати на апарат Офісу президента, збільшено витрати на ДБР та інші силові органи (ну, зрозуміло, повинен же хтось захищати владу від розгніваного народу). Роздута стаття на корупційне будівництво доріг - 150 млрд. При цьому кажуть, що грошей немає.

читайте такожБунт ФОПів-вирок для Зеленського і його командиІ це все на тлі бунтівних ФОПів, яких заганяють кийками на Майдані, б'ючи. Не згоден з тим, що вони не ведуть діалогу. Це і є діалог.

Чим небезпечне для влади те, що відбувається зараз? ФОПи - це не політичні опоненти Зеленського. Це не явні прихильники Порошенка. Це не прихильники Бойка, це не прихильники Тимошенко. Хоча представники команд цих політиків явно або побічно підтримують протест ФОПів. Це не яскраві прихильники Гройсмана, який активно критикує бюджет і натякає, що він готовий бути прем'єр-міністром.

Це прихильники Зеленського, які голосували за нього. До яких вже підтягуються на Майдані медики, вчителі, шахтарі. Але найцікавіше в цій історії, що навіть Янукович зрозумів, що не треба забирати у людей останнє. І вони зупинили це, незважаючи на те, що у них і влада була міцнішою, і грошей у людей було більше, і тарифи були нижчими, і підтримка була в 25%.

Ми бачимо, що "Слуги народу" знаходяться в повній віртуальній реальності і впевнені у своїй правоті, вказуючи на те, що є якась підтримка у народу 25-30%. Був у нас вже один президент, у якого, як і у "Слуг", було 25-30%. Він теж любив розганяти людей на Майдані кийками. Все одно це закінчилося Ростовом.

Я ні на що не натякаю…

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти