Чому в Україні знову вирішили законно "кошмарити" підприємців

14 лютого 2021, 06:48
Давати за ненасильницькі злочини тюремні терміни замість накладення штрафу немає аргументів крім одного - набивання чиновниками своїх кишень.
бізнес, ФОП
Український бізнес знову готуються "кошмарити" / УНІАН

Цього тижня наш парламент повернув тюремні терміни за несплату податків, скасовані ще кілька років тому...

Коли 212-ту статтю декриміналізували - це було частиною цивілізаційного Європейського тренду гуманізму: Всі країни Європи і Північної Америки за останні чверть століття виконали велику роботу з очищення своїх кодексів.

У гуманних демократичних суспільствах вважається середньовічною жорстокістю кидати людей у в'язницю за "ненасильницькі злочини".

відео дня

Цивілізовані держави поміняли роки у в'язниці на великі (іноді дуже великі) грошові штрафи.

Тому що підприємці - це золотий фонд кожної нації. Це вони створюють нові робочі місця, це вони щороку наповнюють своїми податками бюджет, за рахунок якого живуть всі інші. Це вони рухають нашу цивілізацію вперед, наповнюючи наше життя всіма тими новими продуктами і послугами, без яких ми її через рік вже не уявляємо.

читайте такожУкраїна остаточно перетворюється на сировинний придатокСадити підприємця у в'язницю - величезна дурість. Від його фізичного перебування в сирому, темному, та й взагалі погано пристосованому для життя приміщенні - у держави нічого в казні не додасться. Він не буде більше виробляти ВВП, платити податки. Його самого тепер потрібно буде за державний кошт годувати і утримувати кілька років. Та й гаразд би його одного, а в 9 випадках з 10 ще й його колишніх найманих працівників, які залишилися на волі. І їх сім'ї.

У той час як залишаючись на волі він міг би просто виплачувати великі штрафи (якщо вже була податкова вина), а його бізнес залишався б жити і про сотні сімей його найманих працівників не довелося б нести відповідальності державі.

Немає жодного аргументу з якої точки зору не подивися - економіки, бюджету, держави, моралі, етики, - коли садити підприємців у в'язницю було б вигідніше, ніж накладати на них штрафи за недоплату податків.

Крім однієї.

Точки зору "шкурних інтересів" корумпованого крила силової бюрократії країни. Бо коли кожен слідчий зможе пригрозити кожному підприємцю країни не штрафом, а в'язницею - "розмова піде бадьоріше"!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти