Лукашенко готує Білорусі долю КНДР

19 серпня 2020, 21:10
Лукашенко не піде. Новий виток насильства в країні практично неминучий.
Лукашенко
Лукашенко не віддасть Білорусь / Reuters

У північних корейців за всю історію КНДР був єдиний шанс скинути Кім Ір Сена і не допустити до влади його спадкоємців. Рівно 64 роки тому, в серпні 1956 року, під впливом ідей 20 з'їзду велика група членів ЦК спробувала зняти майбутнього "великого вождя" з поста голови правлячої партії.

Причому, діяли вони суто легальними засобами - виступили на пленумі і звинуватили Кіма в насадженні культу своєї особистості. Кім під впливом радянських і китайських товаришів спочатку вдав, що прислухався до критики. Але не пробачив супротивників і незабаром жорстоко з ними розправився. Саме після цього він закрив Корею, яка була раніше звичайним радянським сателітом, від світу і встановив гіпертоталітарний терористичний режим спадкової влади.

Якщо білорусам зараз не вдасться скинути Лукашенка, країну чекає не повернення до ситуації, яка була до виборів, а доля КНДР.

відео дня

Лукашенко не пробачить протестуючим приниження і влаштує білорусам новий тридцять сьомий рік.

читайте такожРосія назавжди втрачає Білорусь Його мета - встановити в країні квазімонархію за північнокорейським зразком і передати владу у спадок молодшому синові. Він піде на все, щоб реалізувати цю божевільну ідею.

Сам Лукашенко не піде. Новий виток насильства в країні практично неминучий. Ті, хто намагається утримати людей від активних дій зі звільнення політв'язнів і заняття державних органів - в кращому випадку, злочинно наївні. Або повсталий народ змете карателів. Або карателі десятиліттями будуть гвалтувати народ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти