Камала Харріс може стати головним критиком Трампа

14 серпня 2020, 11:15
У разі обрання віце-президентом, Харріс навряд чи займатиметься українськими питаннями.
Камала Харрис
Камала Харріс / Reuters

Обрання Джо Байденом кандидатом у віце-президенти від демократів саме Камали Харріс з-поміж інших кандидатів, у першу чергу, пов’язане із вимогами політичного маркетингу. Бо Байдену потрібні голоси "не білих" виборців, особливо на тлі конфлікту, який розгорнувся усередині США. І настрої всіх меншостей є важливими, і їх треба враховувати для збору електоральної більшості. Саме тому він обрав у якості кандидата жінку-афроамериканку.

Різка реакція Дональда Трампа на вибір Байдена також багато у чому викликана контекстом американського протистояння і тим, що Камала Харріс може стати критиком Трампа і може сказати те, що не ризикне озвучити особисто Байден, тому своєю реакцією він грає на випередження на випадок її дошкульних заяв на адресу Трампа.

читайте такожБайден визначився з кандидатом на посаду віце-президента від демократівНавряд чи Камала Харріс у разі перемоги Байдена займатиметься українським напрямком – принаймні Байден, коли був віце-президентом у Обами, займався цим питанням самостійно. Якими саме напрямками займатиметься Харріс, залежатиме від переговорів із Байденом, у випадку перемоги котрого вони можуть "поділити" функціонал навпіл. Але здебільшого у її обов’язки, найімовірніше, входитимуть внутрішньоамериканські напрями.

відео дня

Що ж стосується можливостей Камали Харріс замінити Джо Байдена на посаді віце-президента через чутки про його стан здоров’я, то вони, хоч і мають право на життя, але, як на мене, надто перебільшені. Бо ця інформація здебільшого йде зі штабу опонента Байдена – Дональда Трампа, і критика віку - одна зі стратегій дискредитації. Але, незалежно від того, хто саме буде обраний віце-президентом Камала Харріс чи хтось інший, йому доведеться виконувати обов’язки президента, бо це закладено інженерами американської конституційної системи.

Володимир Горбач, політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва, спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти