Колоніальна кабала: чому не варто радіти результатам саміту Україна-ЄС

8 жовтня 2020, 08:39оновлено 8 жовтня 2020, 10:55
Поки що чітко проглядається захист інтересів Євросоюзу за рахунок інтересів України.
Україна, Євросоюз
Все, що зараз відбувається в рамках асоціації, абсолютно невигідно Україні / колаж Telegraf

Під часі саміту в Брюсселі Україна та Євросоюз домовилися оновити Угоду про асоціацію. Однак, враховуючи, що з української сторони ці переговори ведуть випускники програм, що фінансуються Європейським союзом, у мене великі сумніви, що при перегляді Угоди про асоціацію з ЄС і її оновленні вони будуть завзято захищати національні інтереси України. На нас чекає чергова переговорна "жуйка", яка призведе лише до втрати позицій України в цій і так невигідній для нас асоціації. Залишається сподіватися лише на внутрішній тиск промислового і сільськогосподарського лобі на переговірників та владу, яке дозволить домогтися більш вигідних умов.

Принциповий момент при цьому – законопроект про локалізацію виробництв, який зараз розглядається Верховною Радою. Якщо цей закон буде ухвалений, він дозволить кардинально змінити всю економічну політику, якої ми дотримувалися раніше, яка нав'язувалася Європейським союзом і яка призводить до знищення української промисловості, викачування робітників, інтелектуальних та сировинних ресурсів за кордон. Досить ухвалити цей закон, щоб бути більш впевненими на переговорах із Євросоюзом та мати можливість чинити на нього тиск. Тому що все те, що зараз відбувається в рамках асоціації, абсолютно невигідно нам і виглядає як колоніальна політика ЄС щодо України.

читайте такожЄС не просто принижує Україну, він ще й вимагає це приниженняПопередньо повідомляється, що оновлення угоди заплановано за кількома напрямками. Давайте подивимося, що це означає…

відео дня

Цифровий ринок – це означає, що Україну змусять боротися з піратством. У підсумку, у нас не буде доступу до сучасних технологій, які ми часто зараз отримуємо через піратство. Нам скажуть: "Платіть гроші!".

Навколишнє середовище – тут знову йтиметься про "зелені" тарифи. Україні знову нав'язуватимуть невигідні для неї речі, пов'язані з "зеленою" енергетикою.

"Зелені" технології сьогодні реально працюють тільки в тих країнах, які пройшли індустріалізацію, постіндустріалізацію і які можуть все це оплатити, у яких виробляються всі ці технології.

Україні ж будуть нав'язувати всю цю дурню, яка не працюватиме в українських реаліях, але при цьому буде продовжувати працювати на знищення нашої промисловості. І за це ми ще самі ж будемо змушені платити.

Фінансова співпраця – це занадто загальне формулювання, поки що не зрозуміло, про що саме йдеться. Можливо, знову мається на увазі, що з України через держзакупівлі буде викачуватися по 20 мільярдів доларів на рік, при цьому Євросоюз нам даватиме по 600 мільйонів доларів раз на п'ять років... Це несерйозно! Це – звичайна колоніальна каббала.

Тож приводів для оптимізму поки що немає. Україну має цікавити розширення квот для українських промисловців, розширення квот доступу на європейські ринки і так далі. А все інше – це туфта в інтересах Європейського Союзу.

Тому новинам з полів саміту Україна-ЄС радіти передчасно. Ще немає ніякої конкретики, але чітко проглядається захист інтересів Євросоюзу за рахунок інтересів України.

Тарас Загородній, політичний та економічний експерт, спеціально для Главвреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти