Байден свідомо принижує Путіна

7 травня 2021, 08:31
Американці свідомо йдуть на зниження статусу зустрічі двох президентів, демонструючи, що обговорювати, звичайно, є що, але не дуже-то і хотілося.
Байден, Путін
Байден і Путін можуть зустрітися в червні / Reuters

Запланована зустріч Джо Байдена і Володимира Путіна натикається на певні складнощі. З 11 по 13 червня Байден прибуває на зустріч "Великої сімки" у Великобританії, потім 14 червня він їде до Брюсселя на саміт НАТО, після чого зустрічається з главами держав ЄС. На цьому повістка Байдена вичерпується і він відлітає в США.

Російському президенту за фактом запропоновано "втиснутися" в напружений розклад Байдена. Спеціального дня на зустріч з ним Байден виділяти не має наміру, у всякому разі поки. І, швидше за все, так і залишиться до самого кінця.

Пропозиція про зустріч звучить дещо знущально - якщо тобі треба, то ми знайдемо трошки часу і для тебе.

відео дня

Якщо все залишиться саме так, то сама поїздка Путіна буде його неприкритим і публічним приниженням. Зрозуміло, що формат такої зустрічі буде звучати не інакше як "на задвірках". Неважливо, на задвірках чого - саміту G7, НАТО або зустрічі Байдена з ЄС. У будь-якому випадку американці свідомо йдуть на зниження статусу цієї зустрічі, демонструючи, що обговорювати, звичайно, є що, але не дуже-то і хотілося.

читайте такожБайден показав, що загострення буйному Кремлівському пацієнту не допоможеПід час президентства Трампа вже був схожий формат зустрічей — його назвали "на ногах", тобто, Трамп і Путін десь на бігу скоромовкою по кілька хвилин про щось говорили, на чому і все. Російська пропаганда просто вибухала криками радості, але по суті, радіти особливо було нічому — статус таких зустрічей був буквально плінтусним. У підсумку Трамп і Путін все-таки зустрілися один раз, але на цьому і все. Негусто, прямо скажемо, але це цілком відображає реальний стан речей - з путінською Росією обговорювати майже нічого. Не той рівень.

Зараз все повторюється. Мабуть, справа не в особистих відносинах Трампа або Байдена. Американці тверезо дивляться на ситуацію і визначили Росію в розряд регіональних держав, чий статус істотно нижче їх. А тому ніяких рівних відносин. Не подобається - можете не зустрічатися. Згодні - ну, заходьте на пару хвилинок, тільки ненадовго, у нас ще справи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти