Ердоган виступив з останнім попередженням для Європи і Росії

1 березня 2020, 05:13оновлено 2 березня 2020, 17:16
Якщо Туреччина відкриє ворота в Старий Світ для мігрантів, Європа просто завалиться. (далі - рос.)
Ердоган
Ердоган / Reuters

Ердоган виступив із заявою. Формально вона мала внутрішній характер, але фактично він адресував його Європі і Росії. Мова в його заяві стосувалася біженців.

Сьогодні в Туреччині вже знаходиться 3,7 млн біженців, і ще 4 мільйони людей готові перейти на її территорпию, причому прямо зараз біля кордону скупчилося близько 1,5 мільйона чоловік. Туреччина більше не може приймати всіх, а тому буде змушена відкрити кордони з Європою.

Посил гранично очевидний - європейців ставлять перед фактом: або вони поставлять перед Путіним питання про припинення підтримки Асада (принаймні в поточному форматі), або Ердоган перестане виконувати всі домовленості з Європою і відкриє кордони для всіх, хто захоче туди піти.

відео дня

читайте такожЯк закінчиться конфлікт Туреччини і РосіїЗагроза дуже серйозна - Європа в 15 році вже зіткнулася з проблемою одномоментного прибуття на її територію наднормативного кількості біженців і насилу впоралася з ситуацією. Зараз Туреччина може скинути в Європу в три-чотири рази більша кількість, ніж тоді, і європейські структури просто не витримають. А в умовах розпочатої епідемії катастрофа стане тотальною.

Логіка Ердогана цілком прозора, він зробив свій хід. Поки в якості загрози він випускає невеликі групи - вчора і сьогодні в напрямку Європи вже пішло близько 20 тисяч осіб. Технічно цей потік можна довести до 50 тисяч за добу. І тоді Європа просто завалиться.

Вимога до Путіна, нехай і в завуальованій формі, теж прозвучало: уведи своїх військових на бази і не висовуйся. Мабуть, це вимога Ердоган і буде просувати європейцям, щоб вони його підтримали.

При цьому справи бойовиків йдуть дуже навіть непогано. Авіація Туреччини (причому це безпілотна авіація) і артилерія завдала вкрай важкі втрати сирійським військовим, внаслідок чого потенціал Асада різко просів. Бойовикам за сьогодні вдалося повернути частину території, втрачену кількома днями раніше на півдні Ідліб.

Схлопування угруповання Асада в чому визначається тим, що російська авіація майже припинила підтримку її дій. Без авіації сирійська армія мало чим відрізняється по своїм можливостям від бойовиків, так власне, вона і є вже давно звичайної іррегулярні структурою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти