Операція "Утилізація": медреформа знищить 70% лікарень в Україні

19 лютого 2020, 12:39
Державна медицина припиняє своє існування для більшої частини українців.
Больница в городе Пологи
Україну стрімко покидають лікарі, а самі лікарні закриваються / rayonka

З ранку працюю чергової по лікарні. З усієї країни пишуть медики. Просять донести до президента те, що замовчують його васали на місцях. Поки Зеленський зайнятий війною і миром по всій країні закриваються лікарні. Кваліфікованих хірургів і лікарів переводять на мінімалку. А пацієнтам натякають, що права на лікування у них більше немає.

Простими словами, в держбюджеті-2020 субвенція на медицину областям і містам виділена тільки на один квартал.

А тепер короткий лікнеп для домогосподарок Зеленського. Хто не в курсі, система охорони здоров'я, так само як і армія, за Констиуции є конституційним обов'язком держави, а не місцевого самоврядування. Оскільки медицина, як і інші захищені державою сфери життєдіяльності, що фінансуються через субвенцію областям і містам. Субвенція включає захищені статті, а саме заробітну плату, енергоносії, деякі види лікарських препаратів, відповідно до переліку МОЗ. У головному кошторисі країни ця субвенція передбачена на один квартал, тобто до кінця березня.

відео дня

читайте такожОперація "Утилізація": медреформа знищить 70% лікарень в УкраїніТому всім медустановам повідомили, що вони будуть переведені на систему НСЗУ, тобто всі послуги повинна оплачувати лікарням Служба здоров'я. По всій країні в систему втягнеться близько 30 відсотків лікарень. А всі інші загинуть. Іншими словами мало того, що медицина як галузь була зруйнована, а тепер вона припинить своє існування для більшої частини населення України.

Однак Зеленському і Радцукому це не загрожує, оскільки українська еліта давно лікується в Ізраїлі, до речі, як і тато Зеленського з Кривого Рогу, де вже закриваються місцеві лікарні. А вчора я дізналася, що губернатор Дніпропетровської області, колишній герой-коханець програми "Давай одружимося" Олександр Бондаренко взагалі відмовився фінансувати екстрену швидку допомогу регіону. Так і заявив, що йому дешевше оплачувати таксі Убер.

Ще раз.

Губернатор.

Величезної області.

Сказав, що таксі дешевше, ніж швидка і не сплатив швидкі допомоги.

Уявіть собі рівень дискусій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти