StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Оскарівський комітет обрав 5 фільмів: хто представить Україну на Оскарі 2022

10 вересня 2021, 16:08
З'явився шорт-лист фільмів-претендентів від України, з яких буде обраний один для номінації на Оскар.
Оскар 2022
Оскар 2022 / Reuters

В Україні з 8 вересня закінчився прийом заявок фільмів для номінації на Оскар 2022 від України. Оскарівський комітет визначився з шорт-листом, в який потрапило 5 фільмів, на думку експертів гідних представити Україну на міжнародній арені.

24-го вересня відбудеться засідання Оскарівського комітету України на якому буде обраний фільм-кандидат і прес-конференція по фільму-кандидата на премію Оскар Американської академії кінематографічних мистецтв і наук в категорії Міжнародний повнометражний фільм від України.

У Facebook комітету показали фільми, а деталі щодо прес-конференції будуть надані пізніше.

відео дня

Носоріг

Олег Сенцов

Події фільму розгортаються у складні 1990 - ті в Україні. Бандит на прізвисько Носоріг потрапляє в жорстокий світ криміналу і беззаконня. У такому світі зазвичай "заправляє" той, хто сильніший. Олег Сенцов розповів, що, той час чимало українців романтизують, але Він навпаки хотів показати всю атмосферу злочинності і насильства, які руйнували людей.

Чому я живий

Віллен Новак

Сюжет крутиться про лавсторі в довоєнному Маріуполі, де Фрося і Ленчик мріють назавжди пов'язати своє життя. Фрося-українка, а Ленчик-єврей, і на тлі цього виникають шекспірівські проблеми

Найбільше питань виникає у батька дівчини, який є православним християнином, і не хоче допускати, щоб дочка стала дружиною єврея і прийняла інше віросповідання. Як у фільмі Коли падають дерева, розповідь йде від імені 10-річної сестри героя.

Відблиск

Валентин Васянович

Фільм розповість про лікаря-добровольця, який звикає до мирного життя після повернення зі Сходу.

Він розповідає дружині і 12-річній дочці про те, що відбувалося на війні. Дівчинка щоразу повертається до напружених питань, на які часто не в змозі відповісти її батько.

Стоп-Земля

Катерина Горностай

Фільм-переможець Одеського кінофестивалю. Романтичний і світлий сюжет зосереджений про шкільну любов і будні 16-річної школярки Маші. Вона інтроверт, тому допомогти краще себе почувати в шкільному середовищі їй допомагають друзі Яна і Сеня. Раптово вона закохується в однокласника Сашу, але не знає, чи є її любов взаємною - піднімаються актуальні питання сучасних підлітків.

Погані дороги

Наталка Ворожбит

Наталя Ворожбит у новому фільмі розповість 5 драматичних історій, новел про людей з Донбасу. У них буде показано, як по-різному склалося їхнє життя.

Історії будуть від людей з обох сторін лінії розмежування. Символічність доріг у фільмі - це п'ять історій про любов, ненависть, довіру, зраду і порушення особистих кордонів на тлі порушення кордонів державних. Це ті історії, які не увійшли до фільму Кіборги, і всі реально зібрані на Донбасі.

Режисер визнана автором кращого повнометражного дебюту-Ворожбит отримала національну премію кінокритиків "Кіноколо"в категорії "Відкриття року".

Остаточне рішення Оскарівський комітет прийме 24 вересня 2021 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти