StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Кіборг-вбивця заводить будильник: рецензія на фільм "Меган"

11 січня 2023, 21:32оновлено 12 січня 2023, 21:33
В українському прокаті йде науково-фантастичний фільм жахів "Меган".

Меган
Кадр з х/ф "Меган" / Universal Pictures

Маленька відлюдна дівчинка Кейді (Вайолет МакГроу) потрапляє в страшну автокатастрофу, в якій гинуть її батьки. Тимчасовим її опікуном призначають рідну тітку Джемму (Еллісон Вільямс) - задротку-інженериху, яка працює в мегакорпорації з виробництва іграшок. Та балансує на межі звільнення, оскільки ніяк не дасть потрібний продукт. Але випадковий епізод наштовхує Джемму на створення моторошної роботизованої ляльки Меган (озвучка - Емі Дональд). Чи варто говорити, що дівчинка і лялька швидко стають кращими друзями. І що це ні до чого доброго не приведе.

Жанр хоррорів в Голлівуді в останні кілька років дуже зобов'язаний хитромудрому продюсеру Джейсону Блуму. Який придумав, як знову зробити дешеві ужастики успішними і цікавими. З ним пов'язані і перші успіхи Джордана Піла ("Геть" і "Ми"), і франшиза "Судна ніч", і недавня трилогія перезапуск "Хелловіна". Тепер настав час його нового проекту - "Меган". Коротко - його концепцію можна описати:"Лялька Чакі зустрічає Термінатора". Досить свіжу, якщо вдуматися - особливо для нинішнього покоління відвідувачів кінотеатрів. Але і для, як то кажуть, "олдів" розпипана купа відсилань і до цих фільмів, і до менш відомого кіно з 80-х про божевільних роботів за типом "Короткого замикання".

Меган

І з цього приводу до "Меган" взагалі немає ніяких питань: де потрібно - фільм лякає, де потрібно - дивує, де потрібно - смішить. Звичайно, Чи не в кожному кадрі відчувається продуманість і розрахунок, але це нітрохи не заважає його дивиться. Ну і майстри спецефектів точно заслуговують який-небудь спеціалізованої премії. Адже у фільму досить скромний бюджет в 12 млн доларів США, а комп'ютерна Меган у них вийшла дуже потужна.

Підсумовуючи - фільм строго рекомендується до перегляду і всім фанатам жахів, і просто людям, які хочуть полоскотати собі нерви під час недільного шопінгу.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти