StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Гріффіни і Сімпсони кардинально змінилися через расові протести в США

27 червня 2020, 16:21
Два культових мультфільму США - Гріффіни і Сімпсони, які ще часто називають "мультиками для дорослих", більше ніколи не будуть колишніми після протестів у США.
Сімпсони і Гріффіни поміняли акторів озвучення
Сімпсони і Гріффіни поміняли акторів озвучення / Fox

Спочатку від своєї ролі відмовився член акторського складу Гріффінів. Майк Генрі, який озвучував афроамериканця Клівленда Брауна протягом двадцяти років, заявив, що не повернеться до образу.

"Для мене було честю грати Клівленда в Гриффінах цілих 20 років. Я обожнюю цього персонажа, але озвучувати темношкірих повинні тільки темношкірі артисти. Тому я відмовляюся від своєї ролі", - заявив він у твіттері.

Гріффіни і Сімпсони кардинально змінилися через расові протести в США

Продюсери Сімпсонів після цього оголосили, що для озвучення темношкірих героїв будуть запрошувати тільки акторів, що належать до расових меншин. Тієї ж позиції дотримуються творці Гріффінів.

відео дня

Судячи з усього, на ролі начебто афроамериканців Карла Карлсона і доктора Хібберта або іспаномовного Людини-джмеля візьмуть інших виконавців.

Нагадаємо, що для озвучення індійця Алу поки що не знайшли актора озвучення, якого втратили його ще в січні.читайте такожВіднесені вітром повернули на HBO Max - що дозняти у фільмі

З аналогічними заявами за кілька днів до цього виступили акторка Дженні Слэйт, яка озвучувала мулатку Міссі в шоу Великий рот від Netflix, а також Крістен Белл, яка повинна була подарувати голос героїні Моллі з майбутнього мультсеріалу Apple Центральний парк.

Вони не хочуть "потурати поширенню расових забобонів", і вважають свою відмову від ролі невеликим кроком до культурних змін.

Увага до расизму і упередження викликали протести в США і рух Black Lives Matter після смерті темношкірого злочинця Джорджа Флойда від білошкірого поліцейського.

Вже почали видаляти окремі епізоди серіалів, де присутній "блэкфейс" — грим, зображає темношкірого людини. Це торкнулося серіалів Спільнота, Клініка і Студія 30, а Warner Bros дозняти більше години матеріалів до фільму Віднесені вітром 1939 через те, що фільм про Громадянську війну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти