StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Навіщо кидати каштани у пральну машину: хитрість для прання одягу, про яку знають одиниці

4 листопада 2022, 07:29
Простим лайфхаком можна скористатися для заміни прального порошку загалом або щоб відіпрати жирні плями.
Стирка, стиральная машина, каштаны
Каштани можуть замінити пральний порошок/ ua.depositphotos.com, УНІАН

Каштани можуть пригодитися не лише для творчих виробів своїми руками, які час від часу потрібно робити дитині у школу. Насправді їх можна використовувати і для вирішення багатьох побутових питань.

Знадобляться каштани і під час прання завдяки одній своїй чудовій особливості. Вони будуть ефективними, якщо у вас виникла проблема, як випрати одяг у пральній машині без порошку.

Звичайні каштани – це натуральний миючий та піноутворюючий засіб. Якщо додати їх у пральну машину, вони допоможуть позбутися жирних плям, пилу та інших забруднень. Вони мають ледь відчутний приємний аромат.

відео дня

Проте потрібно обов’язково дотримуватися певних правил. Ні в якому разі не кидайте каштани у барабан цілими – користі від цього не буде, а от машинку можна пошкодити.

Перед пранням каштани потрібно розрізати на частини і покласти у лляний мішечок, який міцно зав’язати. Далі мішечок кладемо у барабан разом з одягом і вмикаємо прання.

Можна застосувати також інший спосіб. Розрізаємо чисті каштани на частини, заливаємо водою і залишаємо на ніч. Після цього розчин потрібно процідити. Під час прання рідину заливаємо у відсік для прального порошку.

Як приготувати домашній пральний порошок з каштанів

Потрібно спочатку загорнути каштани у рушник і побити молотком на дрібні частини. Потім перемолоти середину каштанів у блендері, висипати подрібнену масу на застелене пергаментом деко і висушити. Сушити можна як на відкритому сонці, так і в духовці. У другому випадку потрібно робити це обережно і на мінімальній температурі.

Коли подрібнені каштани висохнуть, висипати їх у скляну банку і закрити кришкою.

Перед пранням 3,5 столових ложки засобу змішати з двома третинами склянки гарячої води. Суміш збовтати, поки не утвориться густа піна. Далі процідити її і заливати у відсік для прального порошку.

Не обов’язково виливати одразу все – таку кількість утвореної суміші порошку і води можна розділити на 2-3 рази. Залишки потрібно зберігати у холодильнику і використати не довше, ніж через тиждень.

Також варто пам’ятати, що сушені каштани не повинні контактувати з поверхнями, на яких ви готуєте їжу. А деко, на якому ви їх будете сушити, потім потрібно добре вимити.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти