StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Пишно зацвіте точно до Різдва: чим потрібно підгодувати декабрист у листопаді

18 листопада 2023, 14:11
63158
Добриво для декабриста в домашніх умовах підібрати зовсім нескладно, а результат буде вражаючим.
Декабрист
Чим підгодувати декабрист у листопаді, щоб він зацвів у грудні / Колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua

Декабрист (різдвяник) - одна з найпопулярніших рослин. Його нерідко можна зустріти на підвіконнях як у досвідчених квітникарів, так і у початківців. Свою популярність кактус шлюмбергера (ще одна назва рослини) отримав завдяки своїй невибагливості й приголомшливо красивому та пишному цвітінню. Декабрист зазвичай зацвітає в перший місяць зими. Щоб квіти радували око довго, підгодувати рослину потрібно вже в листопаді, оскільки саме в цей час починають формуватися бутони.

Що потрібно декабристу для пишного цвітіння

Добриво для декабриста в домашніх умовах підібрати зовсім нескладно. У листопаді-грудні рослині потрібні фосфорно-калійні підгодівлі. Саме вони зміцнять кореневу систему і дозволять рослині утворити велику кількість бутонів. Для підгодівлі придбайте в магазині монофосфат калію. Одну чайну ложку добрива потрібно розвести в двох літрах теплої води та полити рослину. Восени і взимку таку підгодівлю потрібно застосовувати двічі з інтервалом в півтора місяці. Практично одразу різдвяник буквально оживе.

Деякі квітникарі готують добриво з однієї чайної ложки монофосфату калію та третини чайної ложки бурштинової кислоти. Препарати розводять в трьох літрах води та підгодовують різдвяник один раз на два тижні під корінь.

відео дня

Чим підгодувати декабрист, щоб він зацвів

Добрив, які змусять декабрист зацвісти, чимало. Інгредієнти для багатьох з них є у кожного в аптечці або на кухні.

Спосіб №1. Змішайте чверть пакетика порошку борної кислоти в теплій воді. Коли кислота розчиниться, доведіть об'єм до одного літра і поливайте рослину.

Спосіб №2. Добриво з яблук для декабриста - ще один спосіб стимулювати декабрист до цвітіння. Замість яблук можна використовувати гранатові або апельсинові кірки.

Потрібно залити подрібнені яблука або кірки гарячою водою, дати настоятися і полити рослину.

Спосіб №3. Різдвянику також сподобаються підгодівлі з цукру. Потрібно розвести 1 столову ложку цукру в 500 мл води і полити цим розчином землю.

Спосіб № 4. Ще один відмінний та перевірений роками засіб - зола. Її можна додати у ґрунт при пересадці декабриста або поливати рослини водою, змішаною із золою (2 столової ложки на літр).

Спосіб № 5. Дріжджі містять велику кількість корисних речовин і мінералів, тому прекрасно позначаться на зростанні та цвітінні рослини.

Для приготування добрива потрібно взяти 2 ст. ложки дріжджів і 1 ст. ложку цукру. Розчинити в 1 літрі теплої води. Через дві години настій потрібно розбавити звичайною водою в співвідношенні 1:5 і полити декабрист.

Раніше Главред писав, як і навіщо поливати кімнатні рослини марганцівкою. Виявляється, цю "рожеву воду" не може замінити жодне добриво.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти