StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Посуд сяятиме від чистоти: 2 способи відмити жир з кришки сковороди, не витративши ні копійки

30 липня 2022, 17:53
Щоб відчистити скляний посуд від жиру, не потрібно купувати дороговартісні засоби. З цим завданням добре впораються звичайні засоби, які є у кожного вдома.
Сковородка, мыть посуду, посуда
Як відмити жир з кришки сковороди/ ua.depositphotos.com

Якою охайною не була б господиня, а зберегти посуд на кухні від жиру все одно не вдається. Адже жир та інші забруднення супроводжують будь-яке приготування їжі.

Щоб ефективніше відмити жир від скляних кришок, варто мити такі елементи посуду щоразу після використання. Тоді буде легше позбутися такого забруднення.

Проте якщо жир уже залишив свій "неприємний слід" на скляних кришках від сковорідок та каструль, це не вирок. Відчистити такий бруд можна досить легко, використовуючи підручні засоби, які точно є у кожного вдома.

відео дня

Перекис водню і сода

Найважчим завданням є відчистити жир та інші забруднення у важкодоступних місцях скляної кришки. У першу чергу таким "проблемним місцем" є залізна окантовка. Коли бруд забивається у щілину між скляною основою та окантовкою, відчистити його непросто.

Для цього можна використати наступний спосіб. Кришку потрібно перевернути внутрішньою стороною доверху. Далі потрібно залити чайну ложку перекису водню і покрутити кришку так, щоб рідина розподілилася по усій забрудненій щілині. Потім залишити на 10-15 хвилин, щоб бруд відкисав.

Коли мине цей час, потрібно засипати столову ложку соди і розподілити її по важкодоступних місцях за допомогою старої зубної щітки. Після того, як цей крок буде виконаний, потрібно взяти шматочок тканини – невеличкий, щоб було зручніше – обгорнути його навколо кінчика ножа і прочистити таким чином щілину між склом та обідком.

Завершальний етап – промити кришку з використанням миючого засобу для посуду.

Сода і господарське мило

Потрібно замочити скляну кришку у великому тазику, в якому вона поміститься повністю, заливши її розчином кальцинованої соди (або харчової, якщо кальцинованої немає) та рідкого господарського мила.

Складники змішуємо у наступних пропорціях: 5 столових ложок кальцинованої соди і 300 мл рідкого господарського мила. Заливши кришку цим розчином, залиште її відмокати на годину, а потім промийте із застосуванням губки та гелю для миття посуду. Після цього прополосніть кришку у воді.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти