StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Цвіль і бруд розчиняться на очах: як почистити резинку в пральній машині, 3 народні способи

28 жовтня 2023, 21:04оновлено 4 листопада 2023, 10:21
Також ділимося порадами про те, як запобігти забрудненню гумки в пральній машинці.
Цвіль і бруд розчиняться на очах: як почистити резинку в пральній машині, 3 народні способи
Як почистити гумку в пральній машині різними способами / Колаж Главред, фото скріншот YouTube (Поради для дому)

Питання чистоти і гігієнічності пральної машини має вирішальне значення для ефективного прання білизни і запобігання появи неприємних запахів і цвілі. Однак, при регулярній експлуатації машини, ущільнювальна резинка, розташована навколо дверцят, може стати місцем накопичення бруду, залишків миючого засобу і навіть бактерій.

Главред ділиться ефективними способами, як очистити резинку в пральній машині, щоб забезпечити чистоту вашої техніки.

Як почистити резинку в пральній машині різними способами

Оцет і вода

Змішайте рівні частини оцту і води в контейнері. За допомогою губки або ганчірки вимийте резинку пральної машини цією сумішшю. Після того як резинку буде чистою, промийте її чистою вологою ганчіркою.

відео дня

Можливо, вам буде цікаво: Садівник розповіла, які 5 садових рослин обов'язково треба обрізати перед зимою для кращого росту.

Харчова сода

Зробіть пасту, змішавши харчову соду з невеликою кількістю води. Нанесіть цю пасту на резинку і залиште на 15-20 хвилин. Потім обережно витріть резинку за допомогою м'якої щітки або ганчірки. Промийте гумку чистою вологою ганчіркою.

Сіль і лимонний сік

Змішайте сіль і свіжовичавлений лимонний сік, щоб отримати пасту. Нанесіть цю пасту на резинку і залиште на кілька хвилин. Протріть резинку щіткою або ганчіркою, а потім промийте чистою вологою ганчіркою.

Як запобігти забрудненню пральної машинки

Щоб запобігти забрудненню пральної машини дотримуйтесь наступних рекомендацій:

  • Регулярно чистіть фільтр і помпу: багато пральних машин мають фільтр і насос, які можуть збирати сміття та забруднення. Регулярно перевіряйте та чистіть їх. Інструкції з очищення фільтра зазвичай наведені в посібнику з експлуатації вашої машинки.
  • Промивайте машинку порожнім циклом: іноді прокручуйте пральну машину на порожньому циклі з використанням гарячої води і додаванням оцту або спеціального миючого засобу для пральних машин. Це допоможе видалити накопичені відкладення і бактерії.
  • Використовуйте правильну кількість миючого засобу: перебір засобу може призвести до накопичення залишків на стінках барабана і в резинці, що сприяє забрудненню. Дотримуйтесь інструкцій на упаковці миючого засобу та використовуйте рекомендовану кількість.
  • Використовуйте прання з високою температурою: регулярно мийте білизну при високій температурі, наприклад, 60°C або 90°C, щоб знищити бактерії та видалити відкладення з внутрішніх поверхонь машини.
  • Підтримуйте чистоту дозатора для миючого засобу: регулярно очищайте та промивайте дозатор миючого засобу, щоб запобігти накопиченню залишків.
  • Уникайте переповнення машини: не перевантажуйте пральну машину, оскільки це може ускладнити ефективне змішування води і миючого засобу, що може призвести до недостатнього прання і накопичення залишків засобу.
  • Не залишайте вологу білизну всередині машини: як тільки прання завершилося, виймайте білизну з машини і розвішуйте його, щоб запобігти розмноженню цвілі і неприємних запахів.
  • Використовуйте спеціальні засоби для чищення: час від часу можна використовувати спеціальні засоби для чищення пральних машин, які допоможуть у видаленні відкладень і бактерій.

Більше лайфхаків:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти