StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Віконце, не пітній: що потрібно зробити, щоб не було конденсату на вікнах

20 вересня 2023, 17:25
80405
Причин запотівання пластикових вікон може бути декілька.
Чому пітніють вікна
Чому потіють вікна / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Конденсат на вікнах може бути неприємним явищем, але розібравшись в його причинах, ви зможете знайти ефективні способи боротьби з ним.

Чому на вікнах накопичується конденсат?

Однією з головних причин конденсату є висока вологість всередині приміщення. Це може бути викликано диханням людей, приготуванням їжі, використанням душу та ванни.

Також однією з поширених причин є недостатня циркуляція повітря може. Якщо у вашому будинку погано працює вентиляція, вологе повітря буде накопичуватися всередині.

відео дня

Що потрібно зробити, щоб не було конденсату на вікнах?

Регулярне провітрювання приміщення допомагає уникнути скупчення вологості. Відкривайте вікна на короткий час кілька разів на день, особливо після приготування їжі та прийняття душу.

Також запітнілих вікон можна уникнути, розмістивши вологопоглиначі, такі як силікагель, на підвіконнях або біля вікон допомагає вбирати зайву вологість.

Не зайвою буде установка ущільнювачів на віконних рамах - це може допомогти запобігти проникненню холодного повітря і, як наслідок, утворення конденсату.

Що потрібно зробити, щоб не потіли пластикові вікна?

Встановіть вентиляційні клапани: Вентиляційні клапани на вікнах дозволяють контролювати циркуляцію повітря і запобігати конденсату.

Покращте утеплення: Додавання утеплювача навколо віконних рам та підвіконь може допомогти зменшити перепад температури між внутрішньою та зовнішньою стороною вікна.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти