StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Неперевершений смак: як приготувати морозиво в домашніх умовах – рецепт відомого кухаря

26 квітня 2024, 19:25оновлено 1 травня, 08:10
1359
Для приготування вершкового морозива будуть потрібні всього чотири інгредієнти.
Мороженное
Як приготувати морозиво в домашніх умовах/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Морозиво є одним із найпопулярніших десертів у теплу пору року. А ще краще воно смакуватиме, якщо приготувати морозиво в домашніх умовах. Таким чином можна бути переконаним, що десерт буде містити лише натуральні корисні складники. Крім цього самостійне приготування такого смаколика дасть змогу поекспериментувати зі смаками і створити щось дійсно чудове – можна буде дивувати своїм рецептом гостей.

Радимо також прочитати матеріал: Потрібно знайти ковзани за 8 секунд: загадка на перевірку уважності

Відомий український кухар Євген Клопотенко розповів, що має входити до складу морозива, і як приготувати вершкове домашнє морозиво своїми руками.

відео дня

Для приготування вершкового морозива будуть потрібні чотири інгредієнти – молоко, цукор, яйця і вершки.

Потрібно змішати у великій ємності 120 г цукру і 2 яйця, після чого ці інгредієнти треба збити вінчиком. Але не варто збивати до стану піни.

Далі 420 г молока треба нагріти до температури 60 градусів. Якщо під руками немає термометра, яким можна було б виміряти температуру – це не біда. Можна візуально визначити, чи молоко вже нагрілося до потрібного теплого стану – треба дивитися, коли з’явиться перша пара, і тоді знімати його з вогню. Тепле молоко потрібно змішати з сумішшю яєць і цукру.

Отриману суміш треба варити в сотейнику на дуже маленькому вогні до того часу, поки вона почне загустати. При цьому її потрібно постійно помішувати лопаткою, дістаючи до самого дна.

Потім зняти суміш з вогню і залишити, щоб вона охолодала. Коли вона трішки охолоне, треба влити 120 мл 33-відсоткових вершків. Перемішати і покласти у мороженицю або пластиковий контейнер і відправити у морозильну камеру. Далі упродовж наступних двох з половиною годин потрібно діставати морозиво кожні 30 хвилин і перемішувати. Далі залишити у морозилці ще на 6-8 годин.

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти