StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Не тільки для вина, а й для побуту: навіщо класти винні пробки в холодильник

31 грудня 2023, 02:42
Відкривши пляшку вина, не викидайте пробки, оскільки вони можуть вирішити проблему, яка виникає в кожному домі.
Не тільки для вина, а й для побуту: навіщо класти винні пробки в холодильник
Для чого ставити пробки від вина в холодильник / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pixabay.com

Побутова техніка значно спростивши наше життя. У наш час важко уявити, як би ми обходилися без пральної, посудомийної машини чи холодильника. Однак, щоб ці пристрої правильно виконували свої функції, важливо дотримуватися певних вказівок, належним чином очищати їх і регулярно перевіряти.

Часто, коли справа доходить до домашніх справ, натуральні засоби ефективніші за дорогі миючі засоби. Саме тому пробки, які часто залишаються на столі після святкування, дуже корисні в цьому плані.

Як пробки від вина допоможуть у побуті

Щоб усунути неприємні запахи, які виникають всередині приладів, можна покласти пробку на полицю в холодильнику або морозильній камері. Їх навіть можна розрізати на частини і розкласти по різних місцях.

відео дня

Таке використання пробок дуже ефективне, оскільки вони виготовлені з пористого матеріалу, який вбирає вологу та неприємні запахи.Крім того, ви можете додати краплю ефірної олії лимона або іншого цитрусового, щоб ароматизувати внутрішню частину пристрою.

Чому виникають неприємні запахи в холодильнику

Неприємні запахи в холодильнику виникають з різних причин. По-перше, це може бути пов’язано з продуктами з сильним запахом, такими як часник, цибуля або певні сири.

Зіпсована їжа також може видавати неприємний запах, як і їжа, яка зберігається неправильно: без захисту з алюмінієвої фольги або в негерметичних контейнерах. Крім цього, нерегулярне чищення холодильника також може сприяти утворенню неприємних запахів.

Щоб підтримувати внутрішній простір холодильника в чистоті та без запаху, кожні 15–20 днів рекомендується очищати внутрішні стінки та полиці розчином води та харчової соди або води та лимона. Щоб було легше, це можна зробити перед походом по магазинах, коли холодильник майже порожній. А щоб у майбутньому не було неприємних запахів, не забудьте покласти пробку в холодильник чи морозильну камеру.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти