StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Не варто викидати вчорашнє картопляне пюре: які 3 апетитні страви можна з нього приготувати

21 квітня 2024, 16:47оновлено 23 квітня, 07:55
240
Що можна зробити з картопляного пюре? Є кілька чудових рецептів, які допоможуть оновити усім відому страву і зробити її ще смачнішою.
Картофельное пюре, блюда из картофельного пюре
Що можна зробити з картопляного пюре/ колаж: Главред, фото: скрін

Якщо у холодильнику залишилося картопляне пюре, яке не встигли доїсти під час попередньої трапези, не варто спішити його викидати. Часто буває так, що другий раз цю страву вже ніхто не хоче їсти, і коли пюре постоїть в холодильнику якийсь час, його чекає шлях на смітник. Проте є кілька чудових варіантів, що можна приготувати зі вчорашнього картопляного пюре. Таким чином можна всіх здивувати новою смачною стравою і зекономити продукти та час.

Радимо також прочитати матеріал: Знайти помилку на картинці за 3 секунди зможуть одиниці: загадка для перевірки уважності

1. Котлетки з картопляного пюре

Потрібно підсмажити на вершковому маслі дрібно нарізану цибулину середнього розміру. Обсмажувати потрібно до легкої золотистості. Додати нарізані кубиками сосиски (загалом можна використовувати будь-які сосиски, сардельки, копчену або варену ковбасу) та смажити ще 2-3 хвилини.

Подрібнити 3 зубчики часнику, дрібно порізати зелень кропу. Додати часник та кріп до картопляного пюре. Посолити і поперчити за смаком. Вбити два яйця і добре перемішати. Після цього додати підсмажені сосиски з цибулею і знову добре перемішати. Додати 2 столові ложки борошна і знову перемішати. Сформувати з цієї суміші котлетки та обсмажити на олії до золотистої скоринки. Подавати найкраще зі сметаною.

2. Картопляні оладки

У невелику кількість пюре вбити яйце і трішки менше столової ложки борошна. Столовою ложкою викласти на трохи розігріту сковорідку з олією. Обсмажувати з двох сторін. Подавати гарячими зі сметаною.

3. Картопляна запіканка

Цибулю нарізати і обсмажити до м’якості. Додати фарш, посолити, поперчити і смажити до готовності. Обсмажений фарш перебити блендером.

У роз’ємну форму викласти пюре – приблизно дві третіх частини від усієї кількості, яка є. Далі викласти фарш і зверху пюре, яке залишилося. Добре розрівняти верхній шар пюре і зверху помастити сметаною. Випікати за температури 180 градусів 45-50 хвилин до рум’яної скоринки. Після випікання дати запіканці трохи прохолонути, відкрити форму і дістати готову страву.

Дивіться три найкращих рецепти картоплі – пюре, смажена та конфі – від українського кухаря Євгена Клопотенка:

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти