StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Не підлетить на кілометр: як ефективно захистити дім від молі - перевірений засіб

26 вересня 2024, 11:47
13907
Міль може прогризти одяг та оббивку меблів, але фахівці назвали є бюджетний, простий та ефективний спосіб відлякати комах із будинку.
Не підлетить на кілометр: як ефективно захистити дім від молі - перевірений засіб
Як позбутись від молі в будинку - простий і перевірений засіб / Колаж Главред, фото: pexels, ua.depositphotos.com

Міль може бути неприємністю в домогосподарствах, оскільки комахи здатні прогризти одяг, дорогі меблі і навіть ізоляцію. Незважаючи на те, що літо закінчилося, а осінь наближається, варто очікувати напливу молі в будинках у вересні, повідомляє Express.

За словами експертів компанії Total Wardrobe Care, "друга хвиля" дорослої молі може відбутися у серпні та вересні, а це означає, що ви можете побачити більше літаючих по вашому будинку або у ваших шафах.

Крім того, теплі зими, центральне опалення та одяг з натуральних волокон означають, що міль все частіше стає цілорічною проблемою.

відео дня

Саме незрілі личинки, а не дорослі метелики, завдають шкоди натуральним волокнам, таким як вовняний одяг, оббивка, килими, бавовна та льон.

Традиційно для обробки одягу використовували хімічні речовини, такі як нафталін. Однак вони часто виділяють токсичні пари і не рекомендуються для використання.

Проте, для запобігання та відлякування молі можна використовувати багато природних методів, і одним з таких способів, на думку експертів, є використання ефірних олій.

"Ефірні олії не дають самкам молі відкладати яйця у вашому одязі та м'яких предметах інтер'єру. Міль відлякує запах багатьох ефірних олій, включаючи кедр, лаванду, розмарин, чебрець, а також м'яту, лимон і перцеву м'яту", - наголошують експерти.

За даними Музею природознавства, ще один спосіб зупинити зараження, якщо воно вже сталося, - заморозити або випрати одяг у спекотну погоду.

Поклавши одяг у морозильну камеру при температурі -8°C на кілька днів або нагріваючи тканину до температури 49°C у пральній машині більше 30 хвилин, ви можете вбити всі життєві стадії.

Не підлетить на кілометр: як ефективно захистити дім від молі - перевірений засіб
Коли різноманітні шкідники найбільш активні / Інфографіка: Главред

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти