StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як повернути білизну тюлі народними засобами – топ-5 засобів, які подарують чистоту

19 квітня 2022, 13:46
Копійчані засоби допоможуть позбутися від жовтизни на шторах.
тюль, штори, прання, вікно
Як повернути білизну тюлі / depositphotos.com/

Тюль, який припав пилом, не найприємніше видовище. Починаючи весняне генеральне прибирання і підготовку до Великодніх свят, господині прагнуть створити ідеальну чистоту, не тільки помити вікна, але і освіжити штори. Як відбілити тюль від жовтизни, розібрався Главред.

Про те, які народні засоби допоможуть вимити вікна без розлучень, читайте в матеріалі: Як помити вікна перед Великоднем - 6 перевірених народних засобів.

Як відбілити тюль від сірості в домашніх умовах

Очистити штори від бруду і пилу і ефективно відбілити їх допоможуть народні засоби, які є під рукою в кожному будинку.

відео дня

Сіль

Сольовий розчин стане прекрасною відповіддю на питання як відбілити тюль сіллю. Потрібно взяти 1 ст.л. кухонної солі і перемішати в літрі води. Потім в розчин додати 1 ст.л. прального порошку і замочувати в ньому тюль 2-4 години. Якщо забруднення великі можна замочувати штори всю ніч. Потім варто прати тюль вручну або в пральній машинці на делікатному режимі.

Розчин перекису і нашатирю

У 5 літрів води додайте 1 ст.л. нашатирного спирту і 2 ст. л. 3% перекису водню. Помістіть тюль в розчин і залиште на півгодини. Потім штори потрібно прополоскати і висушити.

Лимонна кислота

Універсальний природний відбілювач, який відмінно впливає на тканину будь-якого типу. Пакетик лимонної кислоти потрібно розвести в 2-3 літрах води. Випрати тюль і залишити висихати природним чином.

Синька

Пів чайної ложки синьки потрібно розвести в 10 літрах води і прополоскати тюль в розчині. Можна випрати тюль з синькою з машинці, вибравши делікатний режим, без віджиму.

Важливо: перед відбілюванням синькою тюль потрібно попередньо випрати. Слідкуйте за тим, щоб засіб повністю розчинився у воді, інакше на шторах з'являться розводи.

Марганцівка

Ще один засіб з арсеналу наших бабусь, яке подарує свіжість і позбавить від жовтизни і сірості. Потрібно натерти на крупній тертці господарське мило і розчинити в тазику з гарячою водою. Туди ж влити ніжно-рожевий розчин марганцівки, дивіться, щоб не залишалося осаду. Тюль необхідно замочити в розчині на півгодини і прати вручну або на делікатному режимі в машинці.

Важливо: найкраща температура прання тюлі в машинці - 30-35 градусів для делікатних тканин. Бавовняні штори можна прати при температурі 60℃ і вище.

Викручувати тюль після прання не потрібно, досить просто розвісити його, просушивши природним способом.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти