StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як прибрати грибок на швах у ванній: народні засоби, які точно допоможуть

8 квітня 2024, 14:39оновлено 10 квітня, 12:02
758
Чорна пліснява у ванній кімнаті не тільки псує зовнішній вигляд, а й становить небезпеку для здоров'я.
Народні засоби від цвілі та грибка
Народні засоби від цвілі та грибка / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Грибок і цвіль у ванній кімнаті можуть стати справжньою проблемою, зіпсувавши вигляд і створивши неприємний запах. Особливо часто вони утворюються на швах, герметику і стелі.

Якщо у вас є проблеми з пліснявою, то вам може бути цікаво: як позбутися плісняви на стінах: скажіть їй "прощавай" назавжди.

Але існує кілька простих і ефективних способів, щоб позбутися їх.

відео дня

Чим прибрати цвіль у ванній на стелі?

Для видалення цвілі на стелі у ванній можна скористатися такими методами, кажуть сантехніки зі svitsanteh.

  • Змішайте в рівних пропорціях воду і білий оцет, потім нанесіть на пляму цвілі і витріть її за допомогою губки або ганчірки. Оцет ефективно вбиває грибок і запобігає його появі.
  • Інший варіант - використовувати готові антигрибкові засоби з магазину. Нанесіть їх на пляму відповідно до інструкції та витріть місце чистою ганчіркою.

Якщо цвіль на стелі занадто стійка, то можна скористатися відбілювачем. Розведіть його водою й акуратно нанесіть на пляму. Після цього ретельно промийте поверхню водою.

Що таке цвіль?

Цвіль (пліснява, пліснява, плісняві гриби) - різноманітні гриби-мікроміцети. Розвиток цвілевих грибів на поверхні деревини, інших матеріалів призводить до їхнього фізичного руйнування. Особливо шкідлива цвіль для дерев'яних конструкцій, пише Вікіпедія.

Як прибрати плісняву у ванній на герметику?

Щоб очистити плісняву на герметику у ванній, можна застосувати такі методи:

  • Змішайте соду і воду до отримання пасти, потім нанесіть її на пляму цвілі і витріть за допомогою щітки або губки. Сода ефективно вбиває грибок і видаляє його сліди.
  • Застосуйте спеціальний антигрибковий спрей або рідину для видалення цвілі з герметика. Нанесіть його на зарубки і дайте йому вбратися, а потім витріть сухою ганчіркою.
  • Використовуйте відбілювач, розведений водою. Нанесіть його на герметик і залиште на кілька хвилин, потім ретельно промийте поверхню водою.

Чорна цвіль у ванній: чим небезпечна?

Чорна пліснява у ванній кімнаті не тільки псує зовнішній вигляд, а й становить небезпеку для здоров'я. Вона може викликати алергічні реакції, подразнення слизових оболонок і проблеми з диханням. Тому важливо видалити її якомога швидше, використовуючи вищевказані методи.

Як прибрати цвіль у ванній домашніми засобами?

Крім оцту, соди і відбілювача, для боротьби з цвіллю у ванній можна використовувати такі домашні засоби, як перекис водню, нашатирний спирт, лимонний сік або навіть просту мильну воду. Нанесіть обраний засіб на пляму цвілі, дайте йому вбратися. Далі потрібно ретельно витерти засіб із поверхні.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти