StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як правильно варити горох: секрети приготування і рецепт

15 березня 2021, 15:49
Щоб ваш горох вийшов ідеальним, важливо знати кілька секретів його приготування.
Як правильно варити горох: секрети приготування і рецепт
Як смачно зварити горох / pixabay

Горох багатий вітамінами і поживними корисними речовинами. Він особливо підходить людям, які відчувають навантаження, оскільки забезпечує багато енергії.

Варити горох - процес довгий. Щоб він виявився смачним, а не пригорів, не був жорстким або не розкис понад міру, доведеться докласти чимало зусиль, і дається це далеко не всім. Однак, щоб спростити його приготування, потрібно просто краще освоїти технологію і дізнатися деякі секрети правильного приготування гороху.

Зазвичай весь процес варіння гороху займає близько двох годин. Обов'язкова умова - варіння на повільному вогні, інакше білок в горосі згорнеться, а готова страва вийде твердою.

Главред розповість, як швидко і смачно зварити горох.

Як швидко зварити горох

Вам потрібно:

  • Горох - 1 стакан,
  • Вода - 4-6 склянок,
  • Сіль - за смаком.

Ретельно промити горох, опустити його в каструлю і почекати початку кипіння. Через десять хвилин після цього потрібно долити півсклянки холодної води – коли вона знову закипить, горох стане набагато м'якше, і варити його потрібно буде не так довго. Якщо цього недостатньо, можна повторити операцію.

Другий метод: після початку кипіння додайте трохи вершкового масла. Досить буде двох ложок. Це також прискорить варіння, і до того ж зробить смак більш насиченим.

Третій метод: ненадовго замочіть його не просто у воді, а з розведеною в ній содою – вистачить половини столової ложки. Це також дозволить швидко зварити горох за рахунок розм'якшення.

Як швидко зварити горох в мультиварці

В мультиварці варити горох дуже зручно, а готову страву помітно відрізняється приємним смаком і ідеальною консистенцією.

читайте такожЯк правильно варити кальмари: три простих способи

Щоб приготувати горох в мультиварці, його не обов'язково замочувати. Досить буде ретельно промити його в холодній воді, поки вона не стане прозорою. Додайте в чашу 2 склянки промитого гороху і 4-5 склянок води, посоліть. Чашу поставте в мультиварку, встановивши режим "Гасіння", і залиште готуватися протягом 2 годин.

В результаті горох вийде провареним, м'яким і дуже смачним. Щоб страва не вийшла сухою і прісною, додайте в кінці приготування вершкове масло.

Варити горох потрібно від години до півтори, якщо він цілісний, і до години – колотий. Подрібненому ж вистачить трохи більше півгодини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти