StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому орхідея може не цвісти: головна і неочевидна причина

16 квітня 2024, 17:29
Існує понад 25 000 видів орхідей, що робить їх найбільшою родиною квіткових рослин у світі. Садівник розповів, як змусити орхідеї цвісти повторно.
Чому орхідея може не цвісти: головна і неочевидна причина
Чому орхідея не цвіте - як відродити цвітіння орхідеї / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Орхідеї - популярні рослини, які можна купити в більшості садівничих центрів та місцевих супермаркетів. Рослини відомі своїми барвистими декоративними квітами, які мають симетричну форму.

Більшість людей купують орхідеї вже квітучими, а це означає, що важко зрозуміти, що робити з рослиною після того, як вона відцвіте. Френкі Флауерс, також відомий як Френкі Феррагін, поділився короткою інформацією про те, як змусити орхідеї цвісти повторно, повідомляє Express.

Френкі - популярний і авторитетний експерт з садівництва в Канаді, який має понад 5 000 підписників на YouTube.

Садівник каже, що для того, щоб змусити орхідею цвісти повторно, садівникам потрібно вирішити, чи видаляти шип повністю, зрізавши його до самої основи, чи зрізати до вузла. Для цього потрібно пройти вздовж стебла рослини і знайти вузол. Вузли - це "шишки" на стеблі, які стирчать назовні.

Просто обріжте трохи вище вузла, щоб "стимулювати додатковий ріст і стимулювати цвітіння".

Дивіться відео про те, чому орхідея не цвіте:

Мине кілька місяців, перш ніж рослина випустить новий квітковий колос. Френкі каже, що "ключ" полягає в тому, щоб дати рослині ще трохи підсохнути. Він каже, що рослину потрібно трохи піддати стресу і поставити в кімнату, де вночі прохолодніше.

Більшість орхідей легко зацвітають знову, проте Френкі каже, що є одне правило, яке потрібно пам'ятати садівникам.

"Причина номер один, чому люди ніколи не можуть змусити орхідею зацвісти, полягає в тому, що вони дають їй занадто багато води, занадто багато добрив і занадто багато догляду. Скоротіть полив, зменшіть кількість добрив, зробіть ночі прохолоднішими, і це стимулюватиме новий квітковий спалах", - резюмував він.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти