StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Як полагодити протерті джинси: від дірки на одязі не залишиться й сліду

7 червня 2024, 15:02оновлено 10 червня, 11:23
716
Як відновити дірки на джинсах - як запобігти натиранню джинсів між ніг.
джинси
Що робити якщо джинси швидко протираються / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/beasternchen, Pixabay/Myriams-Fotos

Джинси є предметом одягу, який носить практично кожна людина. Але з часом ваші улюблені джинси можуть піднести несподіваний "сюрприз" - протертися до дірок.

Якщо ви не хочете викидати улюблений предмет гардероба, є спосіб, як можна полагодити діряві джинси. З цим завданням може впоратися кожен, навіть у домашніх умовах.

Читайте наш матеріал "Дірка - не вирок: що робити з протертими джинсами".

Що зробити з джинсами якщо вони протерлися

Досить часто зустрічається проблема, коли джинси протираються між ніг. Це може бути, як справжня дірка, так і явна протертість, яка псує зовнішній вигляд. Фахівці дають кілька порад, як виправити ситуацію:

  • чисті джинси виверніть на виворітний бік і поверх дірки або протертості приклейте (за допомогою праски) шматочок клейової прокладки;
  • якщо дірка невелика, можна на лицьовому боці заштопати дірку частими прямими стібками (вони мають бути близько розташованими);
  • можна використовувати техніку вишивки, або пришити на дірку тканини стильну латочку (продаються в галантереї).

Що таке джинси

Штани зі щільної бавовняної тканини з проклепаними стиками швів на кишенях. Вперше масово виготовлені в XVII столітті моряками з відходів вітрил, що прорвалися. Вперше виготовлені 1853 року Ліваєм Страуссом як робочий одяг для фермерів. Спочатку джинси шили з конопляної парусини англійського або американського виробництва, що значно подешевшала через занепад вітрильного флоту. Саме завдяки цьому матеріалу джинси завоювали славу винятково міцного одягу. Тепер використовуються повсюдно, пише Вікіпедія.

Як зашити дірку на джинсах щоб не було видно

Швачки радять при зашиванні діяти акуратно. Для початку обріжте краї на дірі (бахрому) і починайте ремонтувати, прошиваючи зсередини по вертикалі. Слід відступити пару сантиметрів, починаючи. Зашивайте акуратно, роблячи стібки і нашаровуйте їх, поки не закриєте всю дірку.

Дивіться відео - як правильно доглядати за улюбленими джинсами:

Яким швом зашити дірку

Досвідчені майстри говорять про те, що якщо ви працюєте вручну, то найефективнішим може бути потайний шов. Він є універсальним і підходить для багатьох робіт.

Наприклад, потайним швом можна зашивати шов, який розійшовся. Також він підходить для ремонту отвору для вивертання (у подушці, іграшці, при пошитті верхнього одягу).

Як полагодити протерті джинси: від дірки на одязі не залишиться й сліду
/ Інфографіка Главред

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти