StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як відіпрати жирні плями: 5 надзвичайно простих способів з ідеальним результатом

16 липня 2022, 16:42
Є прості й ефективні способи, які допоможуть дуже швидко позбутися жирних плям на одязі.
Жирное пятно, майонез, подсолнечное масло
Як відіпрати жирні плями – 5 способів/ Instagram, tutknow

На вечірці з друзями, корпоративі, пікніку чи вдома на власній кухні – жирні плями підстерігають нас всюди. І як тільки ми хоч на мить розслабимося, тримаючи в руках якийсь апетитний жирний смаколик, такі плями на забаряться і швидко примостяться на одязі.

Від таких випадків не застрахований ніхто, тому буде не зайвим знати кілька способів, як швидко відіпрати жирні плями з ваших улюблених речей.

Важливо спробувати позбутися жирної плями якнайшвидше – час тут має ледь не вирішальне значення. Якщо пляма пробуде на тканині довгий час, вона буквально в’їсться, і позбутися її буде уже важче.

відео дня

Крок 1. Насипати абсорбент

Спочатку пляму промокаємо сухою серветкою, паперовим рушником або туалетним папером, щоб прибрати залишки жиру, які ще не увібралися в тканину. Потім якнайшвидше потрібно засипати пляму порошкоподібною субстанцією, яка вбере у себе жир. Підійдуть сіль, сода, тальк, крохмаль, крейда тощо. Порошок лишаємо на плямі на деякий час, після чого струшуємо його.

Для крохмалю достатньо побути на плямі приблизно 15 хвилин, щоб впоратися із цим завданням, крейду доведеться лишити на годину.

Крок 2. Відчищаємо пляму з допомогою підручних засобів

Гірчичний порошок

Його потрібно змішати з водою до стану кашки і нанести на пляму на пів години. Потім стерти щіткою і випрати усю річ. Проте готова гірчиця у баночках і тюбиках не підійде.

Гель для посуду

Це ще один хороший рятівник. Потрібно втерти його у пляму ватним диском, а через 15 хвилин змити теплою водою. Так само можна використати і шампунь для жирного волосся.

Господарське мило

Потрібно намилити ним пляму і сильно потерти. Потім залишаємо на пів години, щоб пляма відмокала. Після цього річ перемо або в пральній машині, або вручну.

Гліцерин та етиловий спирт

На жирну пляму наносимо теплий гліцерин і залишаємо на 20 хвилин. Потім потрібно протерти забруднене місце етиловим спиртом.

Оцет

Щоб вивести жирну пляму, можна також скористатися оцтом. Для цього його потрібно змішати з вдою у пропорції 1:1, полити пляму і залишити на кілька хвилин. Потім відіпрати пляму мильним розчином під теплою водою. Якщо пляму досі видно, усе повторити ще раз.

Загальні правила виведення жирних плям

1. Завжди враховуйте тип тканини. Чим вона ніжніша, тим делікатнішими повинні бути засоби, якими ви збираєтеся виводити пляму.

2. Перевірте, як обраний вами засіб діятиме на тканину, на невеликій непомітній ділянці одягу, перш ніж наносити його на жирну пляму.

3. Коли будете відчищати пляму, рухайтеся від країв до центру. Таким чином жир не буде поширюватися ще більше на ширшу ділянку тканини.

4. Після очищення варто повністю випрати річ, щоб прибрати з неї залишки плями, сліди та неприємні запахи речовин, які ви застосуєте для виведення жиру.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти