StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Як відмити вікна від жовтих плям – ідеальний лайфхак для всіх

25 червня 2024, 01:37
101
Маленька необережність будь-кого з членів сім’ї і на білих пластикових вікнах з’являються жовті плями, які тяжко відмити. Однак є легкий спосіб їх позбутися.
Окна, хозяйственное мыло
Якими домашніми засобами відмити жовті плями на вікнах / Колаж: Главред, фото: flickr

Пластикові вікна, особливо на кухні часто потерпають від забруднень. І мова йде не про зовнішні чинники, наприклад пил чи дощ, а про необережність мешканців дому. Найчастіше, вікна страждають від попадання жиру, який відмити до ідеального блиску дуже тяжко.

Багато господить одразу беруть до рук порошки, металеві скребки та губки з жорстким шаром. Однак, як повідомляють експерти "ВікнаКиїв", такі засоби тільки додатково пошкодять вікна, на них з’являться подряпини, куди потім забиватиметься бруд. Також пошкодити поверхню може ацетон.

Тому краще очищувати вікна простим і доступним засобом – господарським милом. Воно наділене відбілюючими властивостями і водночас не настільки агресивне, щоб пошкодити поверхню вікон. Для того, щоб відмити жовті плями милом необхідно натерти брусок на тертці, додати до маси кілька крапель засобу для миття посуду та теплу воду.

відео дня

Отриману суміш потрібно залишити до розчинення стружки із мила. Тоді засіб сметаноподібної консистенції нанесіть на плями, накрийте плівкою та залишіть на дві години. За цей час бруд має відійти і вам залишиться лише протерти поверхню чистою водою.

Чим відмити підвіконня з пластику від плям

Окрім самих вікон часто від жовтизни страждає й інша частина віконного профілю – підвіконня. Прибрати плями звідти можна за допомогою домашніх рецептів, наприклад розчину нашатиря з перекисом водню. Змішайте в рівній пропорції ці два інгредієнти та нанесіть на забрудені ділянки. Залиште засіб на 10 хвилин та змийте чистою водою.

Допоможе відбілити підвіконня і звичайний спирт. Замочіть ватний диск у спиртовий розчин, через декілька секунд витягніть його та протріть жовтизну. Після інтенсивних рухів диском підвіконня має відчиститись.

Спробувати відмити жовті плями можна і зубним порошком з крейдою. Однак цей засіб краще підійде для того, щоб відбілити матовий пластик. Для цього необхідно перемішати порошок із крейдою та водою до утворення густої пасти та нанести на підвіконня. Коли суміш підсохне, відмийте її з поверхні без інтенсивного тертя.

Що відомо про "ВікнаКиїв"?

"ВікнаКиїв" - компанія, що була створена в 2006 році, що займається збутом вікон на українському ринку. Працівники компанії також діляться корисними статтями щодо догляду за вікнами та лайфхаками.

Більше лайфхаків і порад щодо догляду за вікнами:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти