StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як лавровим листом замінити кондиціонер для одягу: старий бабусин трюк

11 липня 2024, 21:42оновлено 12 липня, 23:49
987
Наші бабусі мали глибокі знання про переваги натуральних продуктів, серед яких лавровий лист займає особливе місце.
Як лавровим листом замінити кондиціонер для одягу: старий бабусин трюк
Для чого кладуть лавровий лист у пральну машину / колаж: Главред, фото: pixabay

У нескінченному пошуку чистої, м'якої та ароматної білизни багато людей звертаються до сучасних рішень, іноді відмовляючись від традиційних знань. Але є один старий бабусин трюк, який може докорінно змінити вашу рутину прання, водночас врятувавши ваш гаманець від витрат на дорогі пом'якшувачі для білизни, пише sante+.

Вам також може бути цікаво: Не тільки для прання: як ополіскував для білизни допоможе прибрати весь дім.

Як використовують лавровий лист

відео дня

Наші бабусі мали глибокі знання про переваги натуральних продуктів, серед яких лавровий лист займає особливе місце. Використовуваний з покоління в покоління завдяки своїм кулінарним перевагам, він також є чудовою заміною сучасним кондиціонерам для білизни.

Насправді, завдяки своїм унікальним властивостям лавровий лист може відновити м'якість вашої білизни, делікатно ароматизувати її, зберегти колір і захистити від вицвітання.

Як користуватися перевагами лаврового листа

  • Для безпосереднього прання. Покладіть кілька лаврових листків у тканинний мішечок і помістіть його в барабан пральної машини. Цей метод запобігає розсипанню листя на одязі, водночас вивільняє його властивості під час циклу прання.
  • Попереднє замочування одягу. Для ще більшого ефекту замочіть одяг заздалегідь. Приготуйте відвар, прокип'ятивши 10-15 лаврових листків у літрі води протягом 3 хвилин. Залиште настоюватися на 20-30 хвилин, потім процідіть і дайте розчину охолонути. Налийте настій у ванну з водою і замочіть білизну на кілька годин. Потім виперіть як зазвичай.

Які переваги лаврового листа

Використання лаврового листя для догляду за одягом є не лише економічним, але й екологічно чистим та безпечним для здоров'я. Більше того, цей давній метод заохочує повернення до більш природних, екологічно чистих практик. Використовуючи лавровий лист під час прання, ви обираєте природну, ефективну та економну альтернативу, відроджуючи традиції, які перевірені поколіннями.

Як лавровим листом замінити кондиціонер для одягу: старий бабусин трюк
Засіб від плям на одязі / Інфографіка: Главред

Що таке лавровий лист?

Лаврове листя — узагальнена назва листя лавра благородного, яке використовують у кулінарії як ароматну приправу. З готових страв листя видаляють, оскільки воно жорстке. Використовують також лаврове листя, подрібнене в порошок, повідомляє Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти