StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Їх заборонено нагрівати: 4 предмети, які можуть вибухнути в мікрохвильовці

1 вересня 2023, 11:15
19186
Гріти ці матеріали — поширена помилка багатьох людей.
Що не можна ставити в мікрохвильовку
Що не можна ставити в мікрохвильовку / Колаж Главред, фото: flickr.com (MPCA Photos, alexunderwood910)

Практично на кожній кухні є мікрохвильова піч, оскільки це зручний пристрій — один з найпростіших і в той же час ефективних. Однак піч підходить не для всіх цілей, особливо, якщо це стосується певних матеріалів, в яких не можна гріти їжу.

Ось чотири поширені предмети, які не слід використовувати в мікрохвильовій печі, і чим їх можна замінити, пише Mirror, спираючись на поради Whirlpool.

Що не можна класти в мікрохвильовку

Перш за все, фахівці рекомендують побоюватися пінополістиролу, з нього роблять одноразовий посуд.Деякі види пінополістиролу безпечні для мікрохвильової печі, інші - ні. Відповідно, пінополістирол можна використовувати в мікрохвильовій печі, лише якщо на ньому є етикетка, яка вказує на це.

відео дня

Також не слід намагатися розігріти в мікрохвильовій печі картон. Більшість звичайних паперових рушників і паперових тарілок безпечні для розігріву і мають відповідне маркування, але картон - це зовсім інша історія, оскільки він може містити віск, клей і т. д.

Обираючи паперові рушники та тарілки як альтернативу, не забудьте перевірити наявність етикетки. Наприклад, слід уникати паперових рушників з вторсировини і паперових рушників з печаткою.

Паперові тарілки з додатковим шаром пластику також становлять небезпеку, вважають експерти. Тому не дивно, що одноразові пластикові тарілки не слід розігрівати в мікрохвильовій печі. До пластику одноразового використання відносяться горщики для йогурту і контейнери для сиру. Це правило стосується і пластикових контейнерів для їжі, на яких не вказано, що вони безпечні для мікрохвильової печі.

Метал і фольга - велике"ні"

Все, що зроблено зі сталі, залізо, мідь або інші тверді метали, ніколи не повинно бути в мікрохвильовій печі. Металеві поверхні відбивають мікрохвилі, що збільшує нагрівання всередині приладу і може призвести до пожежі. Якщо ви зберігаєте залишки їжі в металевій ємності, вийміть її та помістіть у посуд, безпечний для мікрохвильової печі.

Технічно фольгу можна ставити в мікрохвильовку, але її поверхня повинна залишатися якомога рівнішою. Складки фольги можуть викликати іскри, що призведе до пошкодження мікрохвильової печі або пожежі.

Замість цього краще вибрати скляний або керамічний посуд, які зазвичай безпечні для здоров'я. І знову слід перевірити етикетку. За словами фахівців, пакети Ziploc також є хорошою альтернативою.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти