StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Сантехнік не потрібен: як пробити засмічення в каналізації за 2 хвилини підручними засобами

31 серпня 2023, 10:58
36490
Засмічення в каналізації - це неприємна ситуація, але з правильними методами і інструментами її можна вирішити.
Як пробити сильний засмічення в каналізації
Як пробити сильний засмічення в каналізації / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Сильне засмічення в каналізаційній системі може стати справжньою проблемою для домовласників. Але не варто впадати у відчай, адже існує кілька ефективних способів подолати цю неприємну проблему.

Чим розчинити засмічення в каналізації?

Гаряча вода з сіллю. Цей метод добре підходить для руйнування органічних відкладень. Закип'ятіть воду і додайте сіль, потім вилийте отриманий розчин в засмічену трубу. Повторюйте процедуру кілька разів, щоб досягти кращого результату.

відео дня

Сода і оцет. Суміш соди і оцту може розчинити жирові пробки і легкі засмічення. Посипте соду в трубу, потім акуратно додайте оцет. Утворена реакція допоможе зруйнувати пробку. Після цього можна залити гарячою водою.

Окріп з лимонною кислотою. Кип'ятіть воду і додайте трохи лимонної кислоти. Цей метод добре справляється з органічними відкладеннями і допомагає усунути неприємний запах.

Чим найкраще пробити каналізацію?

Якщо перераховані вище способи не рятують, то на допомогу прийде "важка" артилерія:

  • Використання плунжера. Плунжер - це простий і доступний інструмент, який може допомогти зруйнувати і виштовхнути засмічення в трубі. Принцип дії заснований на створенні тиску води, яке розриває пробку і відновлює нормальний потік стічних вод.
  • Застосування спеціальних розчинників. На ринку існує безліч хімічних розчинників для засмічень. Вони ефективно руйнують органічні відкладення і жирові пробки. Однак слід використовувати їх обережно, дотримуючись інструкцій виробника.
  • Механічне прочищення. Якщо засмічення занадто щільне, можна скористатися спеціальними гнучкими прочищувальними кабелями або апаратами для механічного очищення труб. Це вимагає певних навичок і обережності, тому краще доручити це завдання професіоналам.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти