StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Цю помилку допускають всі: чому не виходить зробити запечену картоплю хрусткою

21 грудня 2023, 21:12оновлено 22 грудня 2023, 16:34
Можете взагалі відмовитися від духовки і замість неї використовувати фритюрницю і запекти картоплю в ній.
Цю помилку допускають всі: чому не виходить зробити запечену картоплю хрусткою
Хрустка картопля / Колаж Главред, фото flickr (Chris and Jenni, Jeff Hutchison)

Хрустка скоринка на смаженій картоплі - запорука ідеальної різдвяної вечері, але є одна помилка, яку краще не робити, оскільки вона може зіпсувати картоплю.

Дуже важливо, щоб все було зроблено правильно, адже приготування такої страви може стати стресом, особливо коли так багато речей може піти не так. І, за словами одного шеф-кухаря, є одна помилка, яка заважає нам досягти ідеальної хрусткої скоринки на смаженій картоплі, пише Mirror.

Як зробити картоплю хрусткою - лайфхак

Марк Вільямс, директор кулінарної школи при п'ятизірковому готелі The Grand, розповів, що після відварювання картоплі потрібно завжди чекати, поки вона повністю охолоне. Більшість з нас просто зливає з нього воду і кладуть у сковороду для запікання, щоб негайно відправити її в духовку, але це велика помилка.

відео дня

Можливо, вам буде цікаво: Автомеханік поділився геніальним лайфхаком з цибулею, який розморозить лобове скло за лічені хвилини.

"Щоб отримати ідеальну картоплю, очистіть її, додайте в холодну воду і доведіть до кипіння. Варіть близько шести хвилин, поки краї не розм'якшаться. Потім процідіть і почекайте, поки не перестане йти пар. Ви ніколи не отримаєте хрусткий результат, якщо вона буде повна води", - каже шеф-кухар.

Після того, як ви дасте картоплі повністю стекти і охолонути, вам слід зробити ще кілька кроків, щоб досягти ідеальної хрусткості, включно з використанням приправ і правильного жиру.

Марк додав: "Нагрійте вибраний вами жир у гарячій духовці - я віддаю перевагу качиному жиру. Не забудьте приправити картоплю, а потім обережно додати і занурити її в качиний жир. Випікайте картоплю близько двадцяти хвилин у гарячій духовці, перш ніж перевернути її; це дозволить утворитися скоринці під нею, і ви не залишите половину картоплі приклеєною до деко".

А якщо цього року ви відчуваєте себе трохи авантюристом, то можете взагалі відмовитися від духовки і замість неї використовувати фритюрницю. Фритюрницю можна використовувати як для картоплі, так і для пастернаку, і вона допоможе звільнити місце у вашій духовці.

"Вона фантастично підходять для смаженої картоплі і значно скорочує час приготування. Повітряні фритюрниці з двома секціями відмінно підходять для приготування страв при різних температурах. Спробуйте приготувати пастернак в медовій глазурі на одній стороні при 180C, а смажену картоплю - на іншій при 200 градусах", - сказав кухар.

Щоб мінімізувати стрес від приготування різдвяного столу, Марк також дав кілька порад щодо того, коли слід готувати кожен компонент, і сказав, що картоплю слід готувати вранці, а потім розігрівати, коли прийде час подавати.

"Складіть список необхідних продуктів і зробіть все можливе заздалегідь. Більшість страв я готую напередодні і просто розігріваю. М'ясо повинно відпочивати не менше 30 хвилин, щоб у вас було достатньо часу, щоб все встигнути довести до готовності в духовці", - підсумував він.

Більше лайфхаків:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти