StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

У 2 рази більший за лева і в 20 разів сильніший за людину: що таке лігр і який він має вигляд

7 березня 2024, 11:35
Наполовину лев, наполовину тигр має вражаючий вигляд.
Хто такий лігр і який він має вигляд
Хто такий лігр і як він виглядає / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Леви і тигри вражають своєю красою, граціозністю і величчю, але існує така тварина, як лігр, який об'єднав у собі риси обох видів.

Що таке лігр?

Лігр - це гібридний вид, який виходить схрещуванням лева і тигра. Це великий ссавець, що поєднує риси обох батьків. Лігри бувають різних типів, залежно від того, який з батьків був лев, а який тигр.

Лігри зазвичай мають особливі риси, такі як смуги на тілі, характерні для тигрів, і гриву, як у лева. Однак у природі вони не зустрічаються, оскільки леви і тигри мешкають у різних частинах світу, і їхні природні місця проживання не перетинаються.

відео дня
Який вигляд має лігр
Як виглядає лігр / Фото: picryl.com

Лігр, як гібридний вид, зазвичай буває більшим як за лева, так і за тигра. У лігрів може бути більший розмір і вага порівняно з їхніми батьківськими видами. Однак варто зазначити, що розміри і вага лігрів можуть варіюватися залежно від індивіда та умов їх утримання.

Леви і тигри є великими хижаками, і їхні розміри теж можуть варіюватися залежно від статі, віку та умов проживання. Загалом, лігри часто привертають увагу своїм значним розміром, але вони не існують у природі і зазвичай зустрічаються в неволі.

Що таке гібрид?

Гібрид - організм або клітина, отримані внаслідок схрещування генетично відмінних форм.

Поняття "гібрид" особливо поширене в ботаніці, але застосовується і в зоології. Можливість штучного отримання гібридів уперше припустив німецький учений Рудольф Камераріус 1694 року. Уперше штучну гібридизацію здійснив англійський садівник Томас Фейрчайлд, схрестивши 1717 року різні види гвоздик, пише Вікіпедія.

Як з'являються лігри?

Лігри утворюються при схрещуванні лева (Panthera leo) і тигра (Panthera tigris). Зазвичай це відбувається в умовах неволі, наприклад, у зоопарках або у приватних заводчиків. У природі леви і тигри не перетинаються, оскільки вони мешкають у різних регіонах.

Процес утворення лігрів здійснюється шляхом схрещування лева-самця з тигрицею. Це може бути також і зворотна комбінація - тигр-самець і левиця. Лігри, таким чином, отримують гени і риси обох батьків, що робить їх гібридами з унікальними характеристиками.

Важливо зазначити, що лігри зазвичай не зустрічаються в дикій природі, і їхня поява пов'язана з людським впливом на розведення диких тварин в умовах неволі.

Геркулес - рекордсмен серед лі грів

У 2006 році було зареєстровано в Книзі рекордів Гіннесса найбільшого представника котячих із тих, що живуть на Землі. Народився Геркулес 2002 року в Інституті зникаючих і рідкісних видів у Маямі. Його зачаття було випадковим зв'язком несподіваної пари - лева на ім'я Артур і тигриці на ім'я Ейла. Це сталося через те, що леви і тигри утримувалися в загальних просторих вольєрах.

Геркулес виріс у значного розміру: стоячи на задніх лапах, його зріст сягає 3,7 м, а довжина становить 3,6 м. Як самець лігра, він удвічі більший за звичайного лева і в двадцять разів сильніший за середню людину.

Геркулес
Геркулес / Фото: Вікіпедія

Вага Геркулеса перевищує 410 кг, незважаючи на його рухливий спосіб життя, і він не страждає від ожиріння. Геркулес щодня вживає понад 9 кг м'яса, віддаючи перевагу конині, яловичині або курячому м'ясу.

Доктор Бхагавану Ентлу каже, що Геркулес здатний з'їдати навіть 45 кг м'яса на добу. Однак за такого раціону його маса могла б досягти 700 кг, що, ймовірно, ускладнило б його пересування.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти