StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що не можна мити содою: 4 предмети, які будуть безповоротно зіпсовані від такого миття

5 травня 2024, 18:08оновлено 7 травня, 15:43
2560
Сода є чудовим помічником для вирішення різних побутових проблем. Але варто знати, що можна чистити содою, а що ні, адже деякі речі таким чином можна зіпсувати.
Уборка, сода
Що не можна мити содою/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua

Харчова сода є практично універсальним засобом вдома, адже з її допомогою можна не лише готувати випічку та інші страви, а й вирішувати низку побутових проблем, наприклад, відмивати від забруднень низку поверхонь та відпирати різні плями на одязі.

Радимо також прочитати матеріал: Відшукати неправильне слово за 4 секунди зможуть не всі: загадка, яка змусить чухати голову

Але хоч сода є також хорошим помічником під час прибирання вдома, варто знати, що можна мити содою, а що – не можна. Адже деякі поверхні такий засіб може пошкодити. Генеральний директор компанії Wholesale Domestic, яка продає різні предмети для ванних кімнат, Браян Ковард закликав під час прибирання ніколи не очищати певні частини ванних кімнат харчовою содою. За його словами, у деяких випадках це може принести більше шкоди, ніж користі, пише The Mirror.

відео дня

Браян Ковард назвав низку предметів, що не можна мити содою, адже це для них тільки нашкодить.

1. Скло

Якщо помити скло содою, то на ньому може залишитися осад, і в результаті поверхня скла виглядатиме каламутною. Але можуть бути й гірші наслідки – на склі можуть залишитися подряпини.

"Оскільки сода є абразивним засобом для чищення, вона може подряпати скло, а також залишити плівку або залишки, якщо не промити його ретельно, що зробить скло каламутним і смугастим. Натомість для миття скла краще змішати разом білий оцет і воду в пляшці з розпилювачем, розприскати цю суміш на скло і протерти його серветкою з мікрофібри", – порадив Ковард.

2. Шви між плиткою

Іншою частиною ванної кімнати, яку експерт радить не мити содою, є шви між плиткою. Він пояснив, що таке миття може зруйнувати цементний розчин між плиткою або камінням.

"Хоча харчова сода може бути корисною для чищення поверхонь плитки, це не найкращий варіант для чищення затирки швів між плиткою, оскільки вона може спричинити пошкодження та зношувати затирку з часом", – зазначив експерт.

Ковард порадив з такою метою використовувати суміш перекису водню та води або оцту та води. Потрібно нанести розчин, дати йому постояти кілька хвилин, а потім протерти його щіткою.

3. Кам’яні поверхні

Також краще не мити содою кам’яні поверхні, зокрема, поверхні з мармуру та граніту. За словами експерта, через соду такі поверхні можуть потьмяніти. Він зазначив, що натомість варто використовувати м’який pH-нейтральний засіб для чищення, спеціально розроблений для натурального каменю, або можна приготувати власний, змішавши м’який миючий засіб для посуду з водою.

4. Ванна

Не можна мити содою акрилову ванну, адже такий засіб може залишити подряпини на поверхні матеріалу. Замість цього експерт радить використовувати для миття ванни м’яке рідке мило або засіб для миття посуду, змішаний з теплою водою.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Що не можна мити содою: 4 предмети, які будуть безповоротно зіпсовані від такого миття
Як відмити чайник від накипу лимонною кислотою/ Інфографіка Главред

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти