StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що краще пити капучино або латте: як не заплутатися і відчути незвичайний смак

14 серпня 2023, 16:45оновлено 15 серпня 2023, 07:49
6011
Часом навіть між досвідченими кавоманами виникають запеклі суперечки: "Що краще пити капучино або латте?" Главред вирішив детально відповісти на це питання.
Капучино, латте
Капучино, латте / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Капучино латте різниця - тут відповідь проста. У рецепті та приготуванні. Нижче розповімо про це трохи детальніше.

Яка різниця між капучино та латте

Капучино - мабуть, найвідоміший кавовий напій на основі еспресо. У ньому зазвичай витримується баланс - відчувається смак еспресо, але він не перебиває смак молока. За ідеєю капучино має являти собою золоту середину між латте і флет-уайтом. Стандартний капучино готують в чашку об'ємом 150-180 мілілітрів і використовують одну порцію еспресо. Великий капучино - на основі двох порцій Еспресо, його подають в чашці від 280 мілілітрів.

Якщо вас зацікавить тема кави, то рекомендуємо прочитати матеріал: "Для чого п'ють каву з кардамоном: результат приємно здивує".

відео дня

До слова, з самого початку капучино складався з третини Еспресо, третини теплого молока і третини молочної піни. Але в сучасних кав'ярнях зазвичай використовують нову пропорцію — тепер в чашці більше молока, а піни - менше. А без пухкої піни капучино виходить набагато більш приємним за текстурою. Плюс для капучино, як і для інших молочних напоїв, готують бархатисту і непористу піну товщиною приблизно в один сантиметр.

У свою чергу, латте - найбільший і самий молочний кавовий напій на основі еспресо. І зазвичай його рекомендують тим, хто не любить вживати яскравий смак кави.

Його готують в чашку об'ємом в 250-300 мілілітрів і використовують одну порцію еспресо. Решта обсяг напою становить молоко і трохи молочної піни.

Де більше молока в латте або капучино

У латте більше молока. Це робить його популярним серед тих, хто не любить насичений кавовий смак;

А ось в латте тонше піна — приблизно половина сантиметра.

Капучино, латте

Латте і капучино що міцніше

Є кілька умов, за якими можна буде сформулювати відмінність кави латте від капучино. В першу чергу - міцність. На питання про те, що відповідь очевидна – капучино за рахунок меншого вмісту молока є набагато більш міцним напоєм. У латте, навпаки, дуже м'який смак ‒ ідеальний для тих, хто не любить відчувати на смак кавову гіркоту.

При цьому концентрація кофеїну, простіше кажучи, в обох напоях приблизно однакова. Це обумовлено тим, що в якості основи і там, і там використовується одна порція Еспресо, яка і є джерелом кофеїну. За рахунок смаку латте може створюватися враження, що в ньому менше вміст кофеїну, проте воно помилкове.

Між латте і капучино різниця в калорійності дуже відчутна ‒ і з огляду на більшого вмісту молока калорії переважають в першому напої. А його калорійність становить в середньому від 250 до 300 кілокалорій на одну порцію (в той час, як у капучино вона ледь досягає 200 кілокалорій). Якщо людина строго стежити за харчуванням і хочете обмежити себе у вживанні калорій, то краще за все вибирайте капучино.

Інші Тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти