StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що робити якщо телевізор ламається і не показує: ці відомості приголомшать

8 грудня 2023, 18:05оновлено 9 грудня 2023, 12:29
1440
На жаль, не буває вічних пристроїв. І рано чи пізно постає питання: "Яка може бути причина - не включається телевізор?".
Зламаний телевізор
Що робити, якщо телевізор включається, але екран чорний? / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Якщо ваш телевізор зламався і не показує зображення, є кілька кроків, які ви можете зробити, щоб спробувати усунути проблему

Що робити якщо телевізор ламається і не показує

  • Перевірте підключення. Переконайтеся, що всі кабелі підключені правильно. Перевірте підключення HDMI, компонентів або інших кабелів, які можуть використовуватися для передачі сигналу.
  • Перевірте джерело сигналу. Переконайтеся, що джерело сигналу (наприклад, кабельна коробка, стример, DVD-програвач) увімкнено та працює належним чином. Спробуйте підключити інший пристрій до телевізора, щоб переконатися, що проблема не в самому джерелі.
  • Перезапустіть телевізор. Вимкніть телевізор, від'єднайте його від джерела живлення на кілька хвилин, потім знову підключіть і увімкніть.
  • Перевірте налаштування телевізора. Іноді проблеми можуть бути пов'язані з налаштуваннями телевізора. Перевірте меню налаштувань для переконання в правильних параметрах.
  • Перевірте пульт дистанційного керування. Переконайтеся, що пульт дистанційного керування працює. Спробуйте замінити батареї або використовувати інший пульт.
  • Перевірте підсвічування. Якщо екран темний, можливо, проблема пов'язана з підсвічуванням. Якщо ви чуєте звук, але не бачите зображення, то можливо, підсвічування не працює. В цьому випадку, можливо, буде потрібно ремонт.
  • Зверніться до виробника або спеціаліста. Якщо всі вищезазначені кроки не допомогли, можливо, проблема є більш серйозною, і Вам слід звернутися до виробника телевізора або кваліфікованого техніка для професійної діагностики та ремонту.

Якщо вас цікавить тема телевізорів, то рекомендуємо прочитати: "Чому телевізор ніколи не можна ставити в спальні: 3 речі, які призводять до бідності".

Але пам'ятайте - не намагайтеся розбирати телевізор або виконувати складні ремонтні роботи самостійно, якщо у вас немає досвіду в цій справі. Це може пошкодити пристрій і зробити гарантію недійсною.

відео дня

Що робити, якщо телевізор включається, але екран Чорний

Якщо телевізор включається, але екран залишається чорним, це може бути викликано різними причинами.

Ось кілька кроків, які можна зробити, щоб спробувати вирішити проблему:

  • Перевірте підсвічування екрана. Якщо підсвічування не працює, ви можете почути звук, але не побачити зображення. Спробуйте підсвічування, включивши телевізор в темному приміщенні і дивлячись на екран. Якщо є підсвічування, але немає зображення, проблема, можливо, пов'язана з іншими компонентами.
  • Використовуйте інше джерело. Підключіть інший пристрій до телевізора або використовуйте вбудований тюнер, щоб перевірити, чи з'явиться зображення. Це може допомогти з'ясувати, чи проблема пов'язана з певним пристроєм чи самим телевізором.
  • Перевірте кабелі. Переконайтеся, що всі кабелі (HDMI, компоненти і т.д.) надійно підключені як до телевізора, так і до джерела сигналу.
  • Використовуйте інший вхід. Якщо у вас є кілька входів на телевізорі (наприклад, HDMI 1, HDMI 2 тощо), спробуйте використати інший вхід і переконайтеся, що вибрано правильне джерело сигналу.
  • Перевірте налаштування екрана. Перегляньте налаштування телевізора, щоб переконатися, що екран налаштований правильно. Можливо, такі параметри, як контраст, яскравість або колір, були змінені і можуть впливати на видимість зображення.
  • Спробуйте скинути налаштування. У деяких випадках Скидання налаштувань телевізора може допомогти. Зверніться до посібника користувача або знайдіть онлайн-інструкції щодо скидання налаштувань для вашої моделі.
  • Оновіть програмне забезпечення. Перевірте, чи є доступні оновлення програмного забезпечення для вашого телевізора. Оновлення програмного забезпечення може виправити помилки та покращити стабільність роботи пристрою.
  • Зверніться до виробника або спеціаліста. Якщо ви не можете самостійно усунути проблему, зверніться до виробника телевізора або кваліфікованого техніка для професійної діагностики та ремонту.

Якщо у вас все ще є гарантія на телевізор, рекомендується зв'язатися з виробником або місцем покупки для отримання додаткової підтримки.

Зламаний телевізор

Як зрозуміти, що згорів екран телевізора?

Якщо у вас є підозра, що екран телевізора згорів, ви можете звернути увагу на кілька ознак, що вказують на цю проблему. Однак варто пам'ятати, що для остаточної діагностики та вирішення проблеми потрібна професійна перевірка.

Ось кілька ознак, на які слід звернути увагу:

  • Нічого не показують. Якщо на екрані телевізора не з'являється жодного зображення, навіть коли пристрій увімкнено, це може бути ознакою проблеми з екраном.
  • Пошкодження видимі на екрані. У разі згорілого екрана можуть бути помітні видимі пошкодження, такі як чорні плями, смуги або інші аномалії. Вони можуть бути розташовані в певних областях екрану і можуть з'являтися як результат пошкодження рідких кристалів (LCD) або інших технологій екрана.
  • Перевірте підсвічування. Якщо підсвічування (якщо це використовується у Вашому телевізорі) працює, але на екрані немає зображення, це може свідчити про проблему з самим екраном, а не з підсвічуванням.
  • Спробуйте інші джерела. Підключіть інші пристрої до телевізора або використовуйте вбудований тюнер для перевірки. Якщо зображення не відображається з жодного джерела, проблема, ймовірно, пов'язана з екраном.
  • Тестові шаблони. Деякі телевізори надають вбудовані тестові шаблони або кольорові смуги, які можна використовувати для перевірки працездатності кожного пікселя. Якщо на екрані видно несправності у вигляді яскравих точок або нестандартних кольорів, це може бути ознакою проблеми з екраном.
  • Зверніться до професіоналів. Якщо ви не впевнені, що сталося згоряння екрану, або якщо проблема не вирішується за допомогою перерахованих вище методів, найкраще звернутися до професіоналів. Зверніться до виробника телевізора або зверніться до сертифікованого Техніка для більш точної діагностики та ремонту.

Пам'ятайте, що якщо телевізор знаходиться під гарантією, вам краще за все звернутися до виробника або місця покупки для отримання підтримки. Спроби самостійно відремонтувати пристрій можуть призвести до втрати гарантії або навіть погіршення стану телевізора.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти