StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Буде знову пухнастим: жінка розповіла, як легко відіпрати килимок для ванни

2 січня 2024, 17:40
Експерти розповіли, як правильно очищати килимок для ванної для того, щоб уникнути появи плісняви та шкідливих бактерій.
Буде знову пухнастим: жінка розповіла, як легко відіпрати килимок для ванни
Як випрати килимок для ванни - жінка поділилася секретом для господинь / Колаж Главред, фото: pixabay, ua.depositphotos.com

При регулярному накопиченні вологи та недостатній циркуляції повітря килимки для ванної кімнати можуть стати розсадником неприємних бактерій, а один з експертів стверджує, що люди нехтують їхнім прибиранням.

За словами експертів, килимки для ванної можуть бути одним з найбрудніших місць у ванній кімнаті, яке вже є розсадником бактерій. Очевидно, що залежно від того, як часто ви користуєтеся килимком, його слід прати "щонайменше" раз на тиждень.

Експерт з прибирання Белінда Еверінгем порадила, як "правильно" чистити килимки для ванни. За її словами, це потрібно робити щонайменше раз на тиждень і звертати увагу на будь-які інструкції з догляду за килимком, щоб не зіпсувати його в процесі прання, повідомляє Express.co.uk.

відео дня

Експерт каже, що на килимках для ванної може накопичуватися волога, яка може призвести до появи цвілі і грибка, якщо їх не мити регулярно.

Вона сказала: "Килимки не тільки вбирають вологу і пару, але й збирають пил, бруд і волосся. Струшування килимка перед пранням є обов'язковим, щоб видалити будь-яке небажане сміття та уникнути засмічення пральної машини в майбутньому".

Для килимків з гумовою поверхнею вона радить ретельно витирати її ганчіркою, щоб видалити будь-який бруд, що накопичився, а між праннями пилососити килимок, щоб звести до мінімуму забруднення. Вона також порадила не прати килимки при теплій температурі, а не при гарячій, додавши, що прання при гарячій температурі призведе до знебарвлення.

Професіонал з прибирання сказала: "Використовуйте свій улюблений миючий засіб з приємним запахом і додайте харчову соду, півсклянки буде достатньо. Це допоможе усунути неприємні запахи, освітлити кольори та зменшити кількість бактерій. Додавання лаванди також допоможе зберегти свіжість і зменшити появу цвілі".

Килимки для ванної не можна перевантажувати в пральну машину, а також не слід прати їх разом з рушниками, оскільки існує ризик перенесення бактерій з одного матеріалу на інший.

Вам також можу бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти