StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Оренда квартир в Києві: як зняти житло в столиці і на що звертати увагу

23 жовтня 2021, 14:00
Які документи потрібно вимагати у орендодавця і як часто він може до вас приходити - розповість Главред.
Як зняти квартиру в Києві
Як зняти квартиру в Києві / ema.com.ua

Оренда квартир в Києві може стати цілим квестом з масою пригод, як приємних, так і не дуже. Як убезпечити себе при оренді житла і на які деталі потрібно звернути увагу, розібрався Главред.

Про те, як виглядає найдорожча однокімнатна квартира в столиці, читайте в нашому матеріалі: Найдорожча оренда однокімнатної квартири в Києві: як виглядає житло за $2 тис. місяць.

Восени традиційно підвищується попит на орендоване житло. Як зняти квартиру в Києві, укласти безпечну угоду і не напоротися на шахраїв – ці питання особливо актуальні для приїжджих, які через незнання можуть довіритися недобросовісним ріелторам. Щоб зберегти гроші і нерви і заїхати в орендовану квартиру найближчим часом, потрібно дотримуватися певного плану дій.

відео дня

Перевірити документи на квартиру

Насамперед, необхідно перевірити документи людей, які є господарями квартири. Потрібно звірити їх особистості за паспортами і переконатися, що саме вони володіють правом на квартиру (вимагайте оригінали документів, ніяких копій).

З обережністю потрібно ставитися до довіреностей. Вони можуть підкинути досить неприємні сюрпризи. Завжди вимагайте пряму згоду власника або власників квартири. Договір оренди підписуйте тільки з власником!

Договір оренди: важливі деталі

Документ, який підтверджує укладення угоди, повинен бути оформлений у двох примірниках, кожен з яких повинен бути скріплений підписами всіх сторін.

Врах*йте в договорі всі важливі деталі: договір з ріелтором, заставна сума і платіж за перший місяць. Обговоріть суму щомісячного платежу або умови, на яких ви будете здійснювати оплату за оренду. При кожній оплаті, просіть орендодавця розписатися в отриманні коштів.

Домовленість про візити господарів

Перед підписанням договору обов'язково обговоріть умови відвідування господарями орендованої вами квартири. Зазвичай, це візити раз на місяць, в день виплат. Однак деякі господарі можуть наполягати на більш частих зустрічах. Це повинно насторожити. Якщо зіткнулися з такою ситуацією, краще добре обміркувати або розглянути інші варіанти.

читайте такожГенеральне прибирання: наскільки небезпечно для здоров'я ніколи не вичищати квартиру

Опис майна і стану квартири

У договорі оренди має бути чітко прописано те, що знаходиться в квартирі в момент її здачі і стан кожного окремого предмета. Посуд і техніку потрібно записати в тих кількості і стані, в яких вона знаходиться на даний момент.

Як зняти квартиру в Києві: на що ще звернути увагу

  • При огляді квартири звертайте увагу на натиск води, відсутність цвілі, справність техніки.
  • Поцікавтеся розміром комунальних платежів в літній і зимовий час.
  • Не шукайте квартири із заниженою ціною - орендодавець не упустить шанс здати житло за максимально високою ціною, а ці оголошення можуть бути приманками шахраїв.
  • Ніколи не вносьте передоплат без підписання договору оренди.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти