StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ви робили пюре неправильно: кухар розкрила 9 секретів ідеального приготування

29 жовтня 2023, 17:29оновлено 30 жовтня 2023, 01:16
Шеф-кухар поділився секретами приготування ідеального картопляного пюре, а також розповів про деякі поширені помилки, яких ми всі припускаємося на кухні.
Пюре
Кухар розкрила 9 секретів ідеального приготування пюре / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube / Яскраве сонце

Картопля є абсолютним основним продуктом у українському раціоні, особливо пюре. Незалежно від того, чи ви їсте сосиски, чи пиріг, картопляне пюре може як доповнити, так і зіпсувати страву. Тепер провідний шеф-кухар поділився тим, як зробити його ідеальним щоразу - і типовими помилками, яких ми всі припускаємося, пише видання Mirror.

Мері-Френсіс Хек, яка працює на тестовій кухні Bon Appetit, поділилася дев'ятьма порадами, як приготувати пюре - ідеальну страву для зими. І деякі з них вас дійсно здивують.

Порада номер один - використовуйте більше одного сорту картоплі. Хоча це може здатися зайвим, за словами Мері-Франсіс, це може значно покращити текстуру вашого пюре. Спробуйте суміш воскової картоплі та крохмалистої картоплі для отримання оптимальної консистенції.

відео дня

Друге, не забудьте вимити картоплю. Це очевидно, але ніхто не хоче, щоб у пюре були шматочки зернистого бруду. Третє - не використовуйте окріп. Хитрість полягає в тому, щоб почати з холодної води, покласти картоплю, а потім увімкнути вогонь, щоб вона рівномірно зварилася.

Четверта порада Мері Френсіс - щедро приправляти. Додайте багато солі у воду, в якій ви варите картоплю - так вона вбере в себе приправи і стане ще смачнішою.

П'яте: підтримуйте постійну температуру. Якщо ви будете сильно кип'ятити картоплю, вона, швидше за все, розвалиться. Легкі бульбашки - це все, що вам потрібно.

Шосте, не забудьте ретельно процідити воду перед тим, як приступити до приготування пюре. Сьоме, Мері Френсіс також радить інвестувати в хорошу м'ясорубку, а не використовувати виделку. А якщо вам хочеться чогось особливого, скористайтеся млинком для м'яса або рисером. Це зробить картоплю чудово пухнастою і допоможе позбутися грудочок.

Порада номер вісім: підігрійте молоко перед додаванням. Це допоможе зробити пюре теплим та ідеально однорідним. Вершкове масло, навпаки, має бути холодним. Наостанок Мері Френсіс каже, що масло слід додавати прямо з холодильника, щоб воно рівномірно розтопилося в пюре.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти